Fredag morgen fortsetter søket etter den fjerde, som ennå ikke er funnet.

Bjørn Fagerheim møtte turfølget halvannen kilometer unna Storevatn, som kan ha vært målet for den skjebnesvangre turen, skriver VG.

– De fortalte at de først skulle dit og så hadde tenkt seg videre til Kringlevatn. Jeg sa at ingen vanlige folk ville gå til Kringlevatn den dagen, men de svarte at de ikke var vanlige folk.

Ifølge Fagerheim var de fire greit kledd og ved godt mot.

– Men jeg ville nok ha kledd meg enda bedre, legger han til.

Svært dårlig vær

Fagerheim tror at de fire har snudd for å gå tilbake, men at været har tappet dem for krefter.

Også vitner NTB har snakket med sier at de ba turfølget snu. Det skal ha vært så dårlig sikt at det ikke var mulig å se fra én løypestikke til den neste. Turfølget har hatt vinden mot seg på vei nordover fra Taumevatn.

Politiet vil ikke uttale seg om hvor langt de omkomne har gått før de fikk problemer.

– Det vi vet, er at de 13. februar skrev i hytteboken på Taumevatn at turen går videre mot Storevatn, men nøyaktig hva som har skjedd etter det, blir foreløpig bare spekulasjoner, forklarer politiinspektør Egil Eriksen i Rogaland politidistrikt overfor NTB.

Skutere og hunder

Fredag morgen starter søket etter den siste personen, som antas å være omkommet, med full styrke.

– Planen er å dra ut med i overkant av 20 snøskutere. Ved 10-tiden regner vi med å ha også fire hundeekvipasjer på plass. Alle våre lavinehunder blir sendt til området, opplyste politiinspektør Egil Eriksen i Rogaland politidistrikt til NTB fredag morgen.

Han regner med å ha rundt åtte timer med dagslys før skumringen igjen legger seg over Sirdalsheiene i Vest-Agder. Innen den tid håper politiet å få søkt gjennom store deler av det aktuelle området.

– Gode leteforhold

– Været skal være tålelig bra. Det er god sikt og gode leteforhold, forteller Eriksen.

Politimannen beskriver området som et spesielt turområde som kan bli farlig når været snur.

– Det kan være snakk om brått temperaturfall, pluss at fokksnø kan gjøre det umulig å se personene foran seg, selv når man går ski-mot-ski.

De tre som er funnet døde, ble lokalisert et stykke fra hverandre, innenfor en radius på et par hundre meter. De var rundt en kilometer unna en hytte ved Taumevatn, som de trolig forlot søndag.

Ikke identifisert

Eriksen sier den formelle identifiseringen av de døde ikke er klar og at de pårørende ikke er varslet. Politiet har heller ikke fått meldinger om savnede personer, melder TV 2. Førerkortet til én av de omkomne samt navnene i hytteboken gir likevel en god pekepinn på hvem de omkomne er.

– Med overveiende sannsynlighet er det disse fire som har vært i turfølget. Men vi kan ikke være 100 prosent sikre, sier Eriksen til avisen. Han sier at politiet likevel føler seg sikre på at det er snakk om to tyske borgere, bosatt i Tyskland, pluss en sveitsisk borger. Den siste personen i gruppen kan være en brite eller en tysk borger bosatt i Storbritannia.