ARENDAL: 20-åringen fra Arendal er i Aust-Agder tingrett dømt til ni måneders fengsel for voldshandlingene han utførte natt til 9. januar i år.

Ifølge dommen slo han til fem personer på utestedet Lipz, i tidsrommet 00.15-00.30. Et av ofrene ble påført brudd i kinnbenet, overkjeven og øyehulen da 20-åringen helt uprovosert slo ham gjentatte ganger inne på utestedets toalett. På det samme toalettet slo han også til en annen person i ansiktet. I tillegg slo 20-åringen en tredje person i ryggen, en fjerde i ryggen og ansiktet samt klemte tak rundt munnen på en femte.

Drakk en helflaske brennevin

Den domfelte 20-åringen har forklart at han hadde drukket en helflaske med brennevin på vorspiel. Da han ankom byen rundt midnatt traff han sin tidligere kjæreste. Det skal ha oppstått en krangel mellom de to, og 20-åringen skal ha derfor ha vært i dårlig humør før han tok turen til Lipz på Langbryggen.

20-åringen husker å ha slått til en person inne på toalettet og at han oppførte seg ”kranglete” på utestedet.

Etter å ha blitt kastet ut fra Lips drakk 20-åringen mer alkohol på et annet utested. Ved 2.30-tiden havnet han i nok en konfrontasjon, som endte med at han begikk vold mot en sjette person. Etter en kort krangel langet 20-åringen ut et slag som sendte den andre i bakken. Ifølge dommen ble offeret påført hjernerystelse og et brudd i nesen.

Ba om unnskyldning på Facebook

20-åringen husker også denne episoden, og i retten erkjente han de fleste tiltalepunktene.

Tross tilståelsen og sitt rene rulleblad kom retten frem til at det var riktig å dømme ham til ni måneders ubetinget fengsel, i tråd med aktors påstand. I skjerpende retning vises det i dommen til at Stortinget har signalisert et ønske om å heve straffenivået for grov uprovosert vold som begås i det offentlige rom. I formildende retning vektlegger retten at 20-åringen dagen etter tok kontakt med flere av voldsofrene på Facebook for å be om unnskyldning.

20-åringen ble også dømt til å betale 1708 kroner i erstatning til et av ofrene, samt 3.000 kroner i saksomkostninger.