KRISTIANSAND: Jeanett Andersen, Melissa Bianca A. Andersen og Aina Regina S. Eftestøl var alle blant de ti finalistene i Miss Brun og Blid 2011. Men ingen av dem kunne hamle opp med Camilla Teksum fra Eidsvoll.

Småbarnsmoren stakk av med førsteplassen og 200.000 kroner.

Foto: Henrik Lindal

— Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det var så mange vakre jenter med i konkurransen, og da blir det litt rart å stå igjen som vinner, sier Teksum i en pressemelding.

Jeanett Andersen (21) fra Kristiansand mener det var en verdig vinner.

– Det er jo litt surt å ikke vinne når man står der, men det var en veldig verdig vinner. Hun er en kjempesøt jente, sier Andersen.

Sceneskrekk

21-åringen fra Kristiansand forteller at det var ren impuls som gjorde at hun meldte seg på konkurransen, og hun er langt ifra sikker på om hun vil fortsette modellkarrieren.

– Det var kjempegøy å være med på konkurransen, men det var veldig skummelt å stå på scenen. Jeg var dritnervøs da vi skulle gå opp. Jeg sto og skalv. Så jeg tror ikke jeg vil gå opp på en scene igjen. Men fotografering er ikke noe problem, så lenge det ikke blir glamourbilder, sier Andersen.

Skal pryde solsentre

Konkurransen startet først med at deltakerne sendte inn sine egne bilder. Det ble deretter stemt fram månedsvinnere, som var kvalifisert til semifinale. I semifinalen var det antall sms-stemmer som avgjorde hvem som gikk videre til finalen. Der ventet en jury som skulle kåre vinneren.

Camilla Teksum skal nå pryde fasadene på nærmere 140 solsentre landet rundt, og være blikkfang i reklamekampanjer.