SONGDALEN: Vest-Agder Frp var lørdag formiddag samlet til nominasjonsmøte i rådhuset i Songdalen.

Åse Michaelsen gikk i sin støttetale for sitt kandidatur ikke overraskende til frontalangrep på regjeringen og Arbeiderpartiet.

— Ap har etterhvert nesten blitt som en norsk utgave av Sopranos. Det går nesten ikke en dag uten at Trond Giske eller Jonas Gahr Støre må forklare at de har venner her og kamerater der.

— I tillegg er statsminister Jens Stoltenberg inhabil i stadig flere saker og har fingrene og hattene i hytt og pine, sa Åse Michaelsen.

Åse Michaelsen ble enstemmig valgt.

— Å bli valgt uten blanke stemmer, jeg blir nesten blank i øya, sa Michaelsen etter at valget ble klart.

I takketalen sa Michaelsen at hun nå vil kjempe for å bli leder av Sørlandsbenken etter Peter Gitmark.

Og det er liten tvil om at partikollegaene i Vest-Agder Frp har tro på Michaelsen. I sin innleding sa nominasjonskomiteens leder Christian Eikeland at Michaelsen er et statsrådemne. - Åse Michaelsen vil bli en bedre statsråd enn hva Hadia Tajik, eller hva hun heter, er, slo Eikeland fast.

Larsen nummer to

På andreplass ble Kjell-Ivar Larsen valgt uten motkandidat. Larsen er en ringrev i Vest-Agder Frp, og er i dag andre vara til Stortinget. Tidligere har han vært første vara.

— Jeg har møtt på Stortinget en rekke ganger, har erfaring og enorm lyst til å jobbe videre for partiet, sier Larsen.

Han har stor tro på at Frp kan få to på tinget også etter høstens valg.

– Vi har vært størst i Vest-Agder i åtte år, den plassen vil vi kjempe for, sier han.

I sin tale til nominasjonsmøtet var Larsen klar på at han er ingen tilhenger av lyntog.

— Lyntog er tull og tøys, vi må satse mer på vei. I tillegg er det riktig å ruste opp Sørlandsbanen, mener Larsen.

Etter at Larsen er valgt blir det kamp om tredje plass på listen. Den foreslåtte kandidat, Sissel Ekeblad Andersen fra Kristiansand, har trukket seg.

Tre personer sloss om denne plassen. Øyvind Berntsen, Kristiansand, samt Gisle Saudland, Flekkefjord og Arild Birkenes, Songdalen. I første valgomgang fikk Berntsen flest stemmer med Birkenes på andre og Saudland på tredje.

I andre valgomgang vant Øyvind Berntsen voteringen med 30 mot 19 stemmer for Birkeland og fikk dermed tredje plassen på listen.