KRISTIANSAND: — Mange kjøper ikke kortene fordi de er usikre på om de bruker nok buss til at det lønner seg. Det er synd for miljøet og synd for Kristiansand som studentby, sier Jan Kenneth Stavenes, Venstres tredjekandidat til Vest-Agder fylkesting.

Slik takstsystemet er i dag kan studenter kjøpe periodekort for hele Agder til 595 kroner, eller for Vest-Agder til 495 kroner i 30 dager, men ikke kun for Kristiansandsområdet.

— Det må innføres en egen studentrabatt for Kristiansand-regionen. For det store flertallet av studenter vil dette dekke deres behov. Samtidig må prisene reduseres også for andre rabattkort, mener Stavenes.

Han mener et godt lokalt kollektivtilbud vil gjøre Kristiansand til en mer attraktiv studentby i konkurranse med andre storbyer.

Venstre ønsker i sitt program å få studentprisen ned i 300 kroner, og prisen for vanlig periodekort i byregionene på Agder ned i 600 kroner, som er sammeniknbart med prisene på tilsvarende kort i Oslo.

— Et tiltak som dette kan bidra til flere kunder i kollektivtrafikken, samtidig som det gjør Kristiansand mer attraktiv for studenter. Det er en vinn-vinn situasjon, avslutter Jan Kenneth Stavenes.

Direktør i Agder Kollektivtrafikk, Siv E. Wiken sier alt er mulig, men at det koster penger.

— Vi vurderer våre tilbud hele tiden, og er åpne for nye løsninger. Men alt avhenger av at vi får midler på budsjettet til å gjennomføre det, sier hun.

Hva mener du? Er dette en god ide? Ta debatten i kommentarfeltet under.