FELT TRÆR: I tillegg til å ødelegge lekeapparater på skolen har gjerningsmennene felt flere trær ved Voie grendehus.

KRISTIANSAND: — Det er helt ubegripelig og forferdelig trist. Hvordan kan noen få seg til å sage i stykker barnas lekeapparater? spør rektor Vigdis Klokseth.

Det var tirsdag morgen at sjokkerte elever og ansatte ved skolen oppdaget at noen hadde vært på ferde på baksiden av skolen. En balansebom og en rekke stokker er saget tvert av. I tillegg har vandalene felt flere trær like ved Voie grendehus. Ifølge vaktmesteren er hærverket utført med håndsag og gjerningsmennene må ha tatt seg god tid.

STIKKSAG: Vandalene har brukt stikksag til å sage stokkene tvert av. Balansestativet er saget av på midten. Fra venstre Sofie Søndergaard, Alexander Aagedal, Mathias Svendsen Weistad og Amalie Fidjeland.

Brev til politiet

Barna på andre trinn ved skolen har skrevet brev til politiet hvor de ber lovens lange arm om å jakte på gjerningsmennene.

— Det er noen som har ødelagt balansestativet. Kan dere ta med vakthund. Dere må sjekke fotspor i sanda bak skolen. Tyvene er slemme. Dere er snille hvis dere finner dem, skriver andreklassingen Camilla Skuland i brevet.

SKREV BREV: Elevene på andre trinn har skrevet til politiet hvor de ber om at saken blir etterforsket. Fra venstre Amalie Fidjeland (7), Sofie Søndergaard (7), Alexander Aagedal (6), Mathias Svendsen Weistad (7) og Benjamin Ludvigsen (7).

Barna har lite forståelse for at noen ser glede i å ødelegge andres lekeområde.— Jeg tror de har gjort det for å skade oss, og det er slemt, sier Mathias Svendsen Weistad (7) til Fædrelandsvennen.

— Jeg tror det er tyver som står bak, skyter Amalie Fidjeland (7) inn.

Brukte elevpenger på opprusting

Det var i fjor at hinderløypa på baksiden ble rustet opp med nye stokker. Materialene kostet omkring 15.000 kroner. I tillegg ble det lagt ned et ikke ubetydelig antall arbeidstimer. For å få råd til jobben vedtok elevrådet å gjøre et dypt innhugg i melkekassa. I tillegg bidro skolen med en skjerv.

OVERGITT: Rektor Vigdis Klokseth ved stativene som er ødelagt.

— Vi bruker hinderløypa når vi er ute og leker i friminuttene. Det er veldig gøy, synes Benjamin Ludvigsen (7).

Vaktmesteren har oversendt bilder av hærverket til politiet i håp om at gjerningsmennene blir tatt. Men så langt har ikke skolen fått noen signaler om hvem som står bak. Ingen har verken meldt fra om bråk eller mistenkelig aktivitet i området. Det er heller ikke overvåkningskamera på skolen.

— Skoleområdet brukes mye av folk i nærområdet også på ettermiddag og kveldstid. Heldigvis har vi hatt lite hærverk på skolen opp gjennom årene, sier Klokseth.

Folk utenfra

FELT TRÆR: I tillegg til å ødelegge lekeapparater på skolen har gjerningsmennene felt flere trær ved Voie grendehus.

Rektoren tror ikke vandalene har bakgrunn fra skolen.— Vi jobber kontinuerlig med å gi skolebarna gode opplevelser. Det opplever vi at vi lykkes med. Jeg tror derfor ikke at gjerningsmennene har gått på skolen eller kjenner oss, sier Klokseth.

De små detektivene på andre trinn håper politiet kommer til skolen med hund.

— Hunder har god luktesans og kan kanskje snuse seg fram til dem som gjorde det, sier barna mens de finkjemmer åstedet.