ARENDAL: Det var 20. mai i år at de to mennene traff hverandre utenfor Dags pub i Tvedestrand. De hadde gått på samme ungdomsskole for noen år tilbake og kom derfor i prat.

Stemningen ble imidlertid amper mellom de to, noe som førte til at den ene parten tok tak i fingeren til den andre slik at den ble forstuet. Den tiltalte 19-åringen gikk inn på puben, mens den andre fulgte etter. Etter 20 minutter stengte utestedet for natta. På utsiden plasserte 19-åringen knytteneven i ansiktet til den andre mannen med stor kraft.

— Slik at to tenner ble slått inn i munnen og delvis ut av kjevekammen, står det i dommen fra Aust-Agder tingrett.

Det går også fram av dommen at kjevekammen fikk en annen plassering i munnen som følge av det harde slaget. Offeret hadde smerter i én måneds tid etter episoden.

I retten ga 19-åringen en uforbeholden tilståelse. Han er tidligere straffedømt tre ganger, hovedsakelig for vinningsforbrytelser og trafikkovertredelser.

Retten mente det var straffeskjerpende at voldsutøvelsen skjedde på offentlig sted i forbindelse med uteliv.

— Dette er et stort samfunnsproblem, skriver dommerfullmektig Ole Gudmund Meland i dommen.

Aktor ba i utgangspunktet om at mannen skulle dømmes til fem måneders fengsel, straffen endte imidlertid med 120 dagers fengsel. I tillegg må mannen betale 7500 kroner i oppreisningserstatning til voldsofferet.