KRISTIANSAND: Politiets aksjon mot cannabisplantasjen er omfattet med stor grad av taushet.

— Det jeg foreløpig kan bekrefte er at tre personer er pågrepet. De ble i første omgang varetektsfengslet for to uker, men fengslingen er senere forlenget. Fengslingsmøtene har vært hemmelige, og alle tre sitter på isolasjon. Det betyr at politiet ikke kan gå i detaljer, sier overbetjent Leif Vagle, som er leder av seksjonen for organisert kriminalitet ved Agder politidistrikt. - Vi utelukker heller ikke at det kan komme flere pågripelser i saken.

Det var fredag 18. november politiet slo til mot bolighuset like nord for Kristiansand.

— Den plantasjen vi avslørte er i seg selv stor i nasjonal sammenheng, sier Vagle, og viser til at flere andre hasjplantasjer de siste årene er funnet av politiet.

Så vidt Fædrelandsvennen forstår har produksjonen av cannabisplanter pågått over lengre tid. - For politiet er det nå avgjørende å avdekke om det er flere medvirkere i saken, sier Vagle.

- Har de siktede erkjent straffskyld?

— Det kan jeg ikke opplyse noe om.

Det har også vært et enormt strømforbruk knyttet til huset. En del av etterforskningen skal også avklare om strømleverandøren er blitt tappet for strøm uten at dette har blitt registrert, målt og betalt.

Cannabisplantene blir etter en viss vekstperiode klippet ned. Bladene blir tørket, og senere knust. Da er plantene klar til å brukes som rusmiddel.