KRISTIANSAND: — Reaksjonsmåtene trenger ikke å bli strengere enn i dag, vi må bare bli enda flinkere til å følge de prosedyrene vi har. Da er vår erfaring at sakene løses, sa Roy Wiken fra oppvekstkontoret da oppvekststyret i Kristiansand tirsdag kveld diskuterte om det må innføres strengere regler mot mobbing og trakassering.

Konklusjonen er at reglene er strenge nok. Siden 2005 har oppvekstkontoret hatt anledning til å flytte elever som mobber til en annen skole hvis andre virkemidler ikke fungerer, og hvis problemene er alvorlige.

— Det har vi også gjort i noen få tilfeller. Det dreier seg om under fem i den perioden vi har hatt anledning til det, sier Svein Kvernes fra oppvekstkontoret til Fædrelandsvennen.

Bakgrunnen for at politikerne ba oppvekstkontoret gå gjennom reaksjonsformene mot mobbing, var blant annet saken der Kristiansand kommune i Høyesterett ble dømt til å betale erstatning i en mobbesak.

Politikerne i oppvekststyret er enige i at reglene er strenge nok. De varierer fra nedsatt karakter i oppførsel, via utvisning i en periode til altså å flytte mobberen til en annen skole.

— Dette er en politisk snubletråd. Vi risikerer å fylle kassa med flere verktøy, selv om den er full. Her er det praksisen som er utfordringen, og ikke mangel på verktøy, sa Eva Kvelland (V).

Oppvekstkontoret forsikret om at skolene blir fulgt tett opp når det gjelder arbeidet mot mobbing. Det er politikerne fornøyd med.

— Vi er veldig opptatt av å slå hardt ned på mobbing. Når vi nå ser at vi har mange virkemiddel, men at ikke alle blir ikke brukt, får vi ta i bruk de vi har og så se om det hjelper, sa Helene Bjerke Fredheim (Frp)