SØRLANDET: Steinar Våsjø, operatør ved Vegtrafikksentralen, sier at trafikken på Sørlandet flyter greit fredag ettermiddag, men at den snart vil ta seg opp.

— Akkurat nå er det bart og ingen problemer. Men vi venter mye trafikk gjennom helga. Spesielt blir det nok mye lokaltrafikk på lille julaften og på julaften, med folk som er i siste innspurt i julegavehandlinga, sier Våsjø.

Kan bli kaotisk

Han sier også at den varslede nedbøren kan skape problemer i juletrafikken.

— Det er veldig væravhengig om dette skal gå greit eller ikke. Hvis det blir mye snø, så er det problematisk, men entreprenørene står klare til å brøyte, sier han.

Han oppfordrer folk til å planlegge turen godt, og unngå fjellovergangene om mulig.

— Ta det med ro, og ikke stress i trafikken, det er mitt råd, sier Våsjø.

- Mye bulking

Sigbjørn Rygg, politiførstebetjent i Utrykningspolitiet på Agder, sier at trafikantene kommer til å være ekstra hissige gjennom helga.— Jeg kan tenke meg at det blir mest trafikk på lørdag, og vi vet erfaringsvis at det blir mye småbulking disse dagene. Lille julaften er vel bulkedag nummer én. Men vi håper at vi unngår de store ulykkene, sier Rygg til Fædrelandsvennen.

Rygg sier at trafikken vil komme på hovedveien ned mot sør, men at det også blir mye lokaltrafikk.

— Det er mange som er ute og kjører i de forskjellige sentra, sier han, og sier at UP er nøye på bilistenes trafikksikkerhet.

— Vi oppfordrer bilistene til å kjøre forsiktig, og ha gode dekk. Vi er også nøye med å sjekke lys, og bøtelegger mangler her, sier han.