AGDER: — Hensikten er at en slik toårskontrakt vil gjøre kontraktene mer attraktive for flere entreprenører slik at flere ønsker å være med i konkurransen. Dette vil ventelig bidra til lavere pris på asfaltarbeidet, skriver Vest-Agder fylkeskommune i en pressemelding.

Tirsdag informerte de fylkesutvalget om at de skal inngå toårige asfaltkontrakter fra 2013 til 2015. Ordningen gjelder for kommunene Hægebostad, Audnedal, Åseral og deler av Kvinesdal og Lyngdal.

— Det legges opp til at det er en mobil oppstilling av asfaltproduksjonen. Dette gir en miljøgevinst, i form av lavere utslipp fra transporten, ved at det brukes lokale steinmaterialer og det vil være færre kjørte kilometer med transport av asfaltleveranser. Det medfører igjen lavere transportkostnader, heter det videre.

Fra 2013 til 2015 er det lagt opp til å bruke 69 millioner kroner årlig til reasfaltering og forarbeid, 60 millioner til reasfaltering og 9 millioner til forarbeid.

— Med forarbeid menes tiltak man gjør i forkant av asfalteringen; dreneringsarbeid, masseutskifting, kantforsterkning og justering av fender/autovern. Det er en stor fordel at slike arbeider blir utført året før selve dekketiltaket blir utført, forklarer kommunikasjonsrådgiver Jan Torkelsen.