KRISTIANSAND: Vennegjengen fra Lindesnes var på hyttetur til Bykle i mars 2010. Etter endt dag i skiheisen, ble det drukket masse øl og sprit i hytta. Etter hvert hadde gjengen lyst på en pubtur til Hovden.

Ifølge de fire var det en "ukjent" person som kjørte bilen med den domfelte fyllekjøreren og tre av gjengen til Hovden. Der var det en lokal politipatrulje som bet merke i bilen fordi den så litt "sliten" ut.

Da politiet kjørte opp mot bilen, stakk bilen av gårde.

Politiet fulgte etter med blålys gjennom Hovden sentrum og fire-fem kilometer unna. Da bilen stoppet så politiet to personer som løp ut av bilen. Disse ble pågrepet. En av disse var den domfelte sjåføren.

I baksetet satt det to personer og sov med en kasse øl mellom seg.

De to politifolkene var sikre på at det var mannen som senere ble dømt for fyllekjøringen som var bilfører.

Til tross for at sjåføren ble dømt til 28 dagers ubetinget fengsel og en bot på 8000 kroner, fastholdt alle de fire kameratene at det var en "ukjent" som hadde kjørt bilen fra hytta til Hovden og tilbake igjen.

Kristiansand tingrett trodde ikke på det vennegjengen hadde forklart til politiet som vitner, og som de forklarte i retten som tiltalt for falsk politiforklaring.

Alle fire ble dømt til 14 dagers betinget fengsel med to års prøvetid. Retten bemerket at det normalt skal idømmes ubetinget fengsel for falsk forklaring. Bakgrunnen for at det ble betinget fengsel er at saken har blitt liggende ubehandlet hos politiet over så lang tid at dette i seg selv gir grunn til redusert straff.