SØGNE: Det er en 15 år gammel jente som tirsdag er fraktet til sykehus i ambulansebil etter uhellet, som skjedde ved Åros ridesenter ved 18-tiden.

Skulle ut på veien

Jenta satt på hesteryggen, og var i ferd med å legge ut på en rolig ridetur langs veien utenfor ridesenteret da uhellet inntraff.

— Hesten steilet, og jenta falt av. I neste omgang falt hesten over jenta, sier vitne Ann Brita Aske, til Fædrelandsvennen.

Hesten, som er en 12 år gammel hingst som veier omlag 500 kilo, traff jenta på en slik måte at hun fikk kroppen i klem mellom hest og asfalt.

Foto: Gunnar Stray (Fvn.no-tipser.)

Dreven hestejente

Ifølge vitnene sto det etter forholdene bra til med jenta etter uhellet. De strevde likevel med å holde henne ved bevissthet før legehjelp kom.

— Hun hadde tydelig store smerter, og hadde klemskader i hoftepartiet. Jenta fikk hestens vom og rygg over hoftene. Hun hadde også smerter i en skulder. Hun traff nemlig bakken med skuldra først, før hun fikk hesten over seg, sier vitne Gunnar Stray.

Den 15 år gamle jenta skal være en erfaren rytter. Hun kjenner også hesten godt.

— Vi er usikre på hva som gjorde at hesten steilet, men dette er slikt vi er vant med når vi jobber med disse store dyrene. Slikt kan skje, sier rytter Trond Aske, som også var tilstede da uhellet skjedde.

Jenta er nå fraktet til sykehus for behandling. Ved 21.30-tiden tirsdag kveld opplyses det fra sykehuset at jenta er operert, og at tilstanden er stabil.

— SLIKT KAN SKJE: Rytter Trond Aske sier jenta er en erfaren og dyktig rytter. Han mener man ikke kan gardere seg mot uhell når man jobber med hester. MMS-foto: Håvard Bjørnevik.)