KRISTIANSAND : — Det var veldig morsomt. Jubelen sto ganske høyt i taket da det var klart at vi hadde vunnet, forteller 55-åringen fra Voie i Kristiansand.

Han sier «vi», for selv om Bjørn Aas førte ordet i den kjente påskeføljetongen på NRK P1, hadde han helt nødvendig bistand fra egen familie og nabofamilien Vangen.

Vinnerpremien, et reisegavekort på 10.000 kroner, blir nå vekslet inn i storbyweekend for to gode naboektepar fra Vågsbygd.

Store deler av påskeuken de siste fem-seks årene har familiene samlet seg foran radioapparatet til høytidsstund klokken 10.00-11.00, som alltid (siden 1987) forrettet av programleder Viggo Valle.

Men for aller første gang kom Aas på lufta skjærtorsdag. Han løste tre oppgaver langfredag og ble én av tre finalister påskeaften.

Google, Wikipedia og god fantasi måtte til, konstaterer vinneren. Og litt oppmagasinert lærdom gjennom et langt liv.

— Dermed kom masse «unyttig kunnskap» til hjelp, konstaterer Voie-beboeren, som til daglig er lærer på Noroff Mediegymnas i Kristiansand.

NRK regner at opptil 1,3 millioner lyttere får med seg påskens «nest viktigste» budskap på radio. Programmet går ut på å løse oppgaver som fører fram til stadig nye reisemål.

Siste og avgjørende oppgave gikk på hvor Stortinget var samlet i 1940, da regjeringen fikk fullmakt til å styre landet under okkupasjonen. Svaret var Elverum.

Fjorårets vinner skal ha uttalt at det å bruke internett var lite sporty, nærmest fuskaktig. Årets vinner er slett ikke enig.

— Alle medier tas i bruk. I dag er det jo sånn at internett og databruk er en del av pensum i kroppsøving, så da må det være sporty, mener Bjørn Aas, og legger til at det også haglet inn med hjelp på sms fra venner og kjente over hele landet.