FLEKKEFJORD: Natt til søndag 6. desember i fjor satt de unge damene på i en bil. Da deres venninne forklarte at hennes tidligere kjæreste hadde ropt etter henne at hun skulle tas, reagerte de tiltalte damene.

De ba venninnen om å stoppe bilen og gikk så ut og mot fornærmede. De to tiltalte damene skal ha slått det mannlige offeret gjentatte ganger i ansiktet, men han slo likevel ikke tilbake. Den ene tiltalte (17) skal ha slått med knyttet hånd, mens den andre tiltalte (20) skal ha slått med flat hånd.

Slagene medførte at offeret ble påført nesebensbrudd.

– For retten fremstår det som om samtlige slag var relativt harde, konkluderer retten i dommen.

De tiltalte påberopte seg selv nødverge, men det trodde ikke retten noe på.

Retten mente videre at det var skjerpende at damene var fysisk overlegne.

– Det er skjerpende at voldshandlingen ble begått av to personer i fellesskap, og sammen fremstår de tiltalte som klart fysisk overlegne i forhold til fornærmede. Det er også skjerpende at det er tale om vold begått av berusede ungdommer nattetid i et sentrumsområde, skriver retten i dommen.

17-åringen ble dømt til 45 dager betinget fengsel og 3000 kroner i saksomkostninger. 20-åringen ble dømt til 45 dager fengsel og 1500 kroner i saksomkostninger. I fellesskap må damene betale 1175 kroner i samlet erstatning til offeret.