Kristiansand: En 29 år gammel mann fra Vågsbygd, som hadde truet en polititjenestemann med to kniver da han skulle pågripes, fikk i tingretten seks måneders fengsel. Tre av månedene ble gjort betinget. I lagmannsretten vant tiltalte frem med sin anke. Den delen som 29-åringen må sone ble redusert fra 60 til 45 dagers, mens resten av straffen måneder ble gjort betinget.

En 36 år gammel mann og en 31 år gammel mann ble i tingretten dømt for svindel med visakort. 36-åringen fikk syv måneders fengsel, derav fem måneder betinget. Kompisen fikk fengsel i ett år og syv måneder, derav ett år betinget.

I lagmannsretten ble straffen endret for begge med samfunsstraff på henholdsvis 205 og 214 timer. Begge er ifølge lagmannsretten inne i en meget positiv rehabilitering som forsvarer å idømme samfunnsstraff. De to domfelte er bosatt i Kristiansand.

En 27 år gammel mann fra Arendal fikk i Aust-Agder tingrett fengsel i ti måneder, og ble dømt til å betale oppreisningserstatning på 50.000 til ekskjæresten for legemskrenkelser. Lagmannsretten reduserte straffen til åtte måneders ubetinget fengsel, fordi tingretten «har fastsatt en noe for streng straff».