SØGNE: — Det er dårlig med svømmeferdigheter i Søgne. Sommeren er kort, og det er langt til svømmehall. Jeg kan veldig godt tenke meg å gå i badeland med barnebarna mine her, fastslo Torunn Verdal (KrF), da hun sammen med Frp og Høyre dannet flertall (4-3) for badehotellet Atlantis torsdag.

Fylkesmannen i Vest-Agder har reist innsigelse, og signaliserte i Fædrelandsvennen onsdag at han aldri vil godta et badehotell, da tiden for slike nyetableringer i strandsonen er forbi.

— Amfenes er for meg ikke noen indrefilet lenger, mente Verdal, og viste til at båthavn og parkeringsplass er etablert like ved det planlagte hotellet.

— Hvor mye utnyttes disse arealene i dag? Én til to måneder i året? Et hotell kan benyttes 365 dager i året, bemerket Helge Andresen fra Høyre.

Om kommunestyret slutter seg til formannskapets syn blir det megling med Fylkesmannen, som trolig vil sende saken til Miljøverndepartementet for avgjørelse.

Ap og Venstre mener hotellet er langt over smertegrensen for Amfenes, og stilte seg tvilende til behovet for enda et badeland.

— Vi har allerede et stort badeland i Lyngdal, og får snart Aquarama i Kristiansand, så det blir mulig å bade både her og der, poengterte Solveig Kjelland Larsen (Ap).

Fylkesmannen har reist innsigelse på en rekke punkter i kommundelplanen for Amfenes, både hotellet, nytt boligfelt, utvidelse av båthavn og båthotell. Ap og Venstre ville etterkomme alle innsigelser, unntatt 80 nye båtplasser, mens flertallet vil tillate det meste, inkludert 180 båtplasser.

Planene for Atlantis ble første gang presentert i 2005. Investor Morten Bentsens prosjekt til 250 millioner kroner inneholder 400 senger, badeland, konferanselokaler, gourmetrestaurant, treningsrom, spasenter, marina og båtplasser – og opptil hundre arbeidsplasser.