KRISTIANSAND: Mannen ble i Kristiansand tingrett 7. februar dømt til forvaring i åtte år for forsøket på overlagt drap på en 40 år gammel mann i Lillesand.

21-åringen anket dommen, men påtalemyndigheten tar sikte på å holde mannen varetektsfengslet fram til en rettskraftig dom foreligger. Tingretten har nå fengslet venndølen i åtte nye uker, fram til 2. mai. Ankebehandlingen i lagmannsretten er foreløpig ikke berammet.

— Utrygghet

Etter rettens mening er det «egnet til å støte almennhetens rettsfølelse og kan skape utrygghet dersom siktede løslates».

Venndølen ble pågrepet kort tid etter hendelsen på Gaupemyr i Lillesand 25. mai i fjor. Han har vært varetektsfengslet siden.

Ifølge dommen fra tingretten var det en uoverensstemmelse mellom 40-åringen og en yngre kvinne fra Kristiansand som utløste drapsforsøket. De to hadde vært kjærester, og jenta var på tidspunktet for drapsforsøket gravid. Domfelte var barnefaren.

Knivstukket i halsen

40-åringen beskyldte jenta for å ha stjålet noe fra ham. Dagen før drapsforsøket sendte 40-åringen en melding til jenta om at han ville ha de stjålne gjenstandene tilbake. Dette utløste hendelsen.

Ifølge retten ble 40-åringen utsatt for et forsøk på overlagt drap da 21-åringen oppsøkte ham i Lillesand. Fornærmede ble knivstukket flere ganger i halsregionen.

Selv har den domfelte konsekvent nektet å forklare seg for politiet, for retten og til de sakkyndige.