VENNESLA: Politikerne i bygg— og miljøutvalget gjorde et hastevedtak over bordet torsdag ettermiddag. Dermed fikk Jan Ivar Kleveland enstemmig ja til sine planer.

Kleveland sier han håper å være i gang med oppbyggingen om to, til tre uker.

Det nye sentrumsbygget får 950 kvadratmeter butikk i første etasje. I andre og tredje etasje blir det til sammen sju leiligheter.

MODERNE: Politikerne lovpriste Jan Ivar Klevelands moderne planer for gjenreising av butikken på Skarpengland. Slik blir butikkbygget.

Bygget bryter med flere av punktene i reguleringsplanene for Skarpengland, men det er en gammel plan som snart skal revideres. Politikerne mener det nye bygget er i tråd med hvordan sentrum skal utvikles i fremtiden. De roste Klevelands planer, og gav han dispensasjon til å bygge.I dag er det ikke lov å bygge høyere enn ni meters høyde på Skarpengland. Det nye butikkbygget blir rundt 11 meter.

— Vi må ha typiske og moderne sentrumsbygg i Øvrebø også. Vi må tenke fremtidsrettet. Derfor er dette så bra, sier leder i bygg- og miljøutvalget, Solveig Robstad (Ap), som sier hun gleder seg til Skaprengland får Spar-butikk igjen.

Politikerne er også fornøyde med at nybygget legges mer parallelt med fylkesveien. De mener det nå blir en mye mer helhetlig utvikling av Skarpengland sentrum.