KRISTIANSAND: Det bekrefter en nabo til 22-åringen overfor fvn.no.

— Han truet en av beboerne på livet og knuste flere av tingene hans. Blant annet en pc og en tv, forteller naboen.

PÅGREPET: Her blir mannen pågrepet av politiet. FOTO:TIPSER Foto: Fvn.no-tipser

Politiadvokat Per Moseid bekrefter overfor fvn.no at politiet har mottatt en anmeldelse fra en av naboene. Les også: Mann gikk amok på Lund

Anmeldt

— Det er en anmeldelse for trusler og skadeverk. Jeg ønsker ikke å gå i detalj på hva truslene inneholdt, sier Moseid til fvn.no.

Moseid sier mannen har bodd i Kristiansand i bare noen få uker, men har allerede vært i befatning med politiet flere ganger.

— Vi har hatt kontakt med ham før, ja. Det har vært flere hendelser. I første rekke er det snakk om forskjellige ordensforstyrrelser, opplyser Moseid.

Tre uker med støy

Naboen sier til fvn.no at mannen har bodd i hybelbygget på Lund i tre uker. Han har på kort tid gjort seg upopulær i nabolaget.

— Det har vært en rekke episoder med bråk og leven. Det er fest og høy musikk til langt på natt. Natt til tirsdag ringte jeg politiet klokken 02.30 for å få hjelp til å dempe musikken. De hadde ikke tid til å komme, sier naboen.

Politiet bekrefter overfor fvn.no at de setter mannen i sammenheng med klage på støy.

Etter at mannen ble pågrepet på Ica Maxi på Lund, fortok politiet ransakelse i mannens hybel. Politiet sier til fvn.no at det ble funnet hvitt pulver, formentlig amfetamin.

— Jeg føler det er feil å gå i detalj på hvilke funn vi gjorde på stedet, sier Moseid.

FORKLARING: Her tar politiet opp vitneforklaring fra butikkansatte og kunder etter det rabiate ranet. FOTO: AMUND HESTSVEEN Foto: Amund Hestsveen

Kan bli siktet for ranPolitiadvokaten sier siktelsen mot mannen ennå ikke er ferdig, og at han foreløpig kun er siktet for ordensforstyrrelse. Det kan bli aktuelt å utvide siktelsen til å omfatte ran. Politiet uttalte tidligere i dag at hendelsene på de tre butikkene kunne minne om ran.

— Det tenderer til ransforsøk dette. Han har brukt makt, oppført seg truende og stjålet ting. Folk har ikke turt å stoppe han, sa operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt, til fvn.no tidligere i dag.

Varetekt aktuelt

Moseid sier politiet vil vurderer å varetektsfengsle mannen.

— Det er et forhold vi vil ta stilling til. Trolig blir det ikke besluttet før onsdag, sier Moseid.

Ifølge naboen ble mannen kastet ut av huseieren tirsdag formiddag.