— Jeg ble orientert om at det kommer akuttmottak på Fredheim av UDI mandag kveld. Det er skissert inntil 60 plasser, opplyser ordfører Gro-Anita Mykjåland til Fædrelandsvennen.

Iveland må ta sin del av denne dugnaden.

Voksne

Etter det ordføreren har forstått er det snakk om akuttmottak for voksne asylsøkere. Avtalen vil gå over to måneder med mulighet for ytterligere to måneder.

— Akuttmottak krever ikke undervisningsopplegg. Som kommune er vi innstilt på å yte den helsehjelp som kreves. Iveland må ta sin del av denne dugnaden, sier Mykjåland.

Vil bosette 3000 på Agder

Har plass til 4000 - 31 asylmottak nå

Nytt asylselskap

Erlend Hagstrøm Simonsen er daglig leder og styreformann i Norsk Asyl AS. Han stiftet selskapet sammen med Knut Otterdal Nilsen 11. november. Simonsen har erfaring fra oljebransjen, Nilsen er tømrer og er medlem av Filadelfia. De har ikke drevet mottak før.

— Vi har inngått avtale om å leie Fredheim av pinsemenighetene på Sørlandet. De eier stedet. UDI bestemmer når vi skal starte og hvor mange asylsøkere som kommer. Det vet vi ikke i øyeblikket. Det kommer an på behovene, sier han.

Fredheim har plass til 72 gjester som leirsted. Norsk Asyl AS er klar til å starte opp så fort UDI sier de trenger plassene i iveland.

Hovedpastor Øyvind Valvik i Filadelfia Kristiansand har hatt dialogen med asyl-selskapet om leie. Han var opptatt i møter tirsdag ettermiddag.