Den 6. juli i fjor kjørte 46-åringen bil med 1,08 i promille. Slik endte det. Foto: Ernest Boswarva

En 46 år gammel mann fra Arendal er i Aust-Agder tingrett dømt til fengsel i 120 dager etter at han kjørte kameratens båt på land i ruspåvirket tilstand. Tidligere på sommeren havnet han på taket i en BMW cabriolet, også da i ruspåvirket tilstand. Han er også ilagt en bot på 20.000 kroner, og må betale 68.000 kroner i erstatning til forsikringsselskapet IF.

Det var 17. august i fjor at det ble igangsatt en større redningsaksjon i Sagesundet i Tvedestrand. Mayday-melding ble sendt ut fra Tjøme radio. Redningsskøyta "Inge Steensland", luftambulanse fra Arendal, politi, ambulanse og redningsdykkere fra brannvesenet i Kristiansand rykket ut.

Skulle hente vin

I retten forklarte 46-åringen at han var sammen med to kamerater da de ankret opp i Tvedestrand for å spise og drikke. I båten lå det ei flaske vin som arendalsmannen skulle hente.

Da han så nøkkelen til motoren bestemte han seg ifølge dommen for å ta en luftetur på fjorden. Tiltalte forklarte at han kjørte på en stake og besvimte. Etter det traff båten kanten av ei brygge og havnet på land.46-åringen ble kjørt i ambulanse til legevakten etter båtulykken. En blodprøve tatt tre timer etter ulykken viste at han hadde 1,89 i promille. Tiltalte er tidligere domfelt, og førte båten i ruspåvirket tilstand under prøvetiden fra en tidligere dom.

Taket med BMW

46-åringen sto også tiltalt for å ha kjørt bil uten førerkort, kjørt bil i ruspåvirket tilstand og brukt narkotika.

Tidligere på sommeren, 6. juli, kjørte mannen i et autovern og havnet på taket med en BMW cabriolet. Da viste blodprøven en alkoholkonsentrasjon på 1,08.46-åringen ble fradømt retten til å føre motorvogn i tre år. Han ble også idømt kjøreforbud for båtførerbevispliktig fritidsbåt i fem år. Arendalitten erkjente straffskyld for begge forholdene i retten.