På E39 gjennom Mandal ligger snøen som et dekke, noe den gjør hele veien fra Kristiansand. Foto: Baard Larsen

Rogalendingen er sjåfør for E. O. Oftedal Transport AS, og har allerede tilbakelagt strekningen fra Gjesdal i vest til rasteplassen mellom Mandal og Søgne.

Yrkessjåføren håper været ikke blir så ille at han går glipp av den siste ferja fra Horten til Moss.

— Går greit

Maudal sier turen østover så langt har gått bra, og at han står i Vatnebakkens rasteplass på grunn av lovpålagt hviletid.

Arve Maudal hadde lovpålagt hvilestopp ved Vatnebakken. Han er glad for å ha passert bakkene før snøen la seg på veiene. Foto: Baard Larsen

— Egentlig har det så langt vært greit føre, men jeg ser at det blir mer og mer snø. Mandag hadde jeg flaks og hadde passert Trybakken og Vatnebakken før problemene begynte, sier han.- Nå håper jeg at det går greit videre østover og at jeg kan klare å rekke den siste ferja til Moss med vinduene jeg skal levere, legger rogalendingen til.

Føyker igjen

- Det fyker igjen nå og E39 var stengt mandag. Hva tenker du om dette?

— Om du kjører fornuftig og har gode dekk, bør du klare å komme deg fram selv om det er snø i veien. Samtidig kan det bli problemer om vi har for mange biler i trafikken, som sinker oss ned. Spesielt når vi skal opp bakkene, svarer Arve Maudal.

— Værvarslet tyder jo på at det skal bli krevende dager framover, så jeg er spent på hjemreisen torsdag, legger han til.