— Det er røykutvikling i bygget, men ingen åpne flammer. Vi jobber nå med å lokalisere stedet hvor røyken kommer fra, sier Vigleik Fidje, innsatsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Brannvesenet entrer her den polske dagligvarebutikken i Dronningens gate, der det ble lokalisert røyk tirsdag ettermiddag.

Klokka 16.53 fikk politiet melding om røykutvikling i et leilighetsbygg i Dronningens gate i Kristiansand sentrum. Brannvesenet rykket ut til stedet, og det ble valgt å evakuere beboerne.

Polsk dagligvarehandel

Det tok litt tid før kilden til røyken ble lokalisert. Det viste seg etter hvert at røyken kom fra en polsk dagligvarebutikk, som ligger i første etasje i bygget.

Brannvesenet tilkalte vaktmesteren, for å unngå å bryte seg inn. Deretter ble røykdykkere sendt inn i dagligvarebutikken.

Røykdykkere er her inne i butikken, for å finne kilden til røyken.

— Røyken kommer fra et kott inne i butikken. Denne røyken har spredt seg til hele bygget, forteller Erik Johannessen, utrykningsleder ved Kristiansandsregionen brann og redning (KBR).

Under kontroll

Røykdykkerne lokaliserte arnestedet til å være i et gulv og en vegg. Brannen ble slukket, og ved 17.30-tiden startet brannvesenet utlufting av bygget.

Beboerne fikk kort tid etter vende tilbake til leilighetene sine.

Beboerne i leiligheskomplekset ble evakuert, da røyk begynte å fylle bygningen. Foto: Tormod Flem Vegge