Turistforeningens hytte Lakkenstova, som ligger sju kilometer fra Ljosland skisenter, er et flott mål for en dagstur i sola. Foto: Eirik Birkeland
Det er mye snø selv i østtrekket på Bortelid, melder vår mann på stedet. Foto: Svein Versland

Landsdelens anlegg kan fortelle om flotte forhold og fine sjanser til å få testet langrennsskiene eller en tur i alpinbakken. For noen er dette siste helga i år med åpent, mens andre holder ut og gjør litt ekstra ut av den siste marshelgen.

Lørdag skal Hovden alpinsenter forsøke å sette verdensrekord i antall snowboardere i lufta på én gang.

— Akkurat nå jobbes det med å få alt klart til verdensrekordforsøket lørdag. Vi har folk som står i kø for å delta på snowboard, så dette skal bli bra, sier daglig leder Sture Christian Pilegård ved alpinsenteret.

— Jeg har testet ut de nypreparerte løypene og alt er klart for storinnrykk til helga. Dette ser veldig bra ut, legger han til.

Storfornøyd

— Mye tyder på at vi står foran sesongens flotteste helg på værfronten. Vi har fremdeles godt med snø både i bakker og løyper, så snøen holder seg bra til påske, sier daglig leder Gunvor Ljosland ved Ljosland Skisenter.

Turistforeningens hytte Lakkenstova, som ligger sju kilometer fra Ljosland skisenter, er et flott mål for en dagstur i sola. Foto: Eirik Birkeland

For de som foretrekker en skitur på Ljosland så meldes det om utmerkede forhold for både skøyting og klassisk. Det blir oppkjørt rundt 50 kilometer med løyper i full bredde med doble spor.— Denne helga er det bare å glemme grønne plener i lavlandet og komme seg til fjells! Stort flottere enn det vi har det nå blir det nemlig ikke, mener Ljosland.

Holder ut

— Vi tyner en helg til, ettersom det er nattefrost. Det kom noen få centimeter forrige helg, slik at det blir Eikerapen downhill og barnealpintrenn lørdag. Når alt er ferdig søndag ettermiddag er det slutt på årets sesong, sier driftsleder Kenneth Abrahamsen ved Eikerapen alpinsenter.

— Ellers har det jo vært en dårlig sesong, været har ødelagt mye. Sola har vi vel ikke sett noe til gjennom vinteren, tilføyer han.

Abrahamsen legger til at det også blir kjørt opp langrennsløyper på Eikerapen-området.

Flott på Brokke

— Det er en meter med snø i bunnen av anlegget og rundt halvannen meter på toppen. Også langrennsforholdene er topp. Så nå venter vi på finværet for helga, sier daglig leder Svenn Brokke ved Brokke alpinsenter.

Det er mye snø selv i østtrekket på Bortelid, melder vår mann på stedet. Foto: Svein Versland

— Slår det til, får vi sesongens eneste helg med skikkelig fint vær. Og værvarslet fram mot påske lover godt med tanke på at det skal bli nattefrost, legger han til.- Årets sesong er vel den mest utfordrende værmessig i de ni årene vi har drevet på Brokke. Å måtte betale folk for å fjerne snø fra takene har heller aldri skjedd før, røper Brokke.

Snø i vest

Tjørhomfjellet melder om strålende forhold, med fra 120 til 170 centimeter med snø i løypene. De kjører eget vinterdagopplegg lørdag, hvor det blir aktiviteter spesielt rett for voksne.

Fra Bortelid meldes det også om fine forhold, med nesten to meter snø i terrenget. Det er ventet sol og påskestemning også hos dem gjennom helgen.

Brokke alpinsenter skriver på sine nettsider at de er klare for storinnrykk i helga. Og her forventes det å være nok snø til å holde åpent til påska er over for i år.