Slik twitret politiet i Agder om lørdagens noe spesielle hendelse: «19.07 Arendal: Melding om par som bedriver erotiske aktiviteter i toppen av en mast ved gamle sjømannskolen. Politiet får dem ned av masten».

Sikker sex

Det var en nabo som ringte og varslet om at et par hadde klatret opp i radiomasten midt i Arendal sentrum, og at de der hadde sex.

Operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt sier kvinnen og mannen som begge er i 20-årene, praktiserte sikker sex i den forstand at de hadde sikret seg med klatreutstyr eller lignende under akten.

Paret kom ned frivillig da politiet ba dem om det. De vil begge bli anmeldt for brudd på Straffelovens paragraf 350 som går på å forstyrre den alminnelige fred og orden ved utilbørlig adferd.

Ingrid Mæhre sier turtelduene nok kan vente seg bøter.

Ikke første gang

— Dette er et av de merkeligste oppdragene politiet har hatt, men jeg har faktisk vært med på tilsvarende en gang tidligere. Da Domkirken i Kristiansand for noen år siden ble renovert, måtte vi hente ned et par som «hadde seg» på toppen av stillaset, sier Ingrid Mære.