— Nå forventer jeg at Nav ordner opp og at våre fem rørleggere slipper å klage mer. De har gått uten fem flate øre i dagpenger, siden de ble permittert i oktober, sier Steinsland.

Saken vakte sterke reaksjoner da det før jul ble kjent at Nav mente rørleggerne i Imtech burde sies opp, siden bedriften burde skjønt at markedet endret seg. Nav viste til at permittering handler om uforutsette hendelser som inntreffer. Derfor ville ikke Nav gi de fem permitterte dagpenger

Mandag hadde arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) møte med NHO og LO om permitteringsreglene. Etterpå sa Eriksson at han mener Nav har hatt feil praksis, som ikke er i tråd med avtalen NHO og LO inngikk i fjor.

Eriksson ga beskjed om at han vil sende et brev til Nav med presisering av forskriften slik at Nav ikke skal overprøve avtaler som er inngått mellom arbeidsgiver og arbeidstaker lokalt.

— Dette er viktig ikke bare for våre ansatte, men for hele norsk arbeidsliv. Hadde ikke Eriksson ordnet dette, ville vi gått mot langt færre faste ansettelser og kraftig økning i prosjektstillinger. Vi ville fått et klasseskille i arbeidslivet, for hvem kan låne og stifte bo uten fast jobb, sier Steinsland.

Da saken fra Vennesla ble omtalt i Fædrelandsvennen før jul hadde statsråd Eriksson stor forståelse for de permitterte i Imtech sin situasjon. En rekke bedriftsledere engasjerte seg og krevde endring. Det samme gjorde KrFs stortingsrepresentant Hans Fr. Grøvan.