Mye snø gjør at driftsavdelingen ved UiA velger å sperre av deler av vrimlehallen. Foto: Steffen Stenersen
- Det er for å være på den sikre siden, sier Aaron Bernt Winge Grimnes i driftsavdelingen i UiA. Foto: Steffen Stenersen

— Jeg kan ikke huske at dette har skjedd før, og det kan jo se fælt ut når vi sperrer av med tape, sier avdelingsdirektør i driftsavdelingen ved UiA, Aaron Bernt Winge Grimnes, til Fædrelandsvennen.

Bedre føre var, sier han, og forsikrer om at det er trygt å bevege seg under glasstaket i Vilhelm Krags hall. Hallen er tett trafikkert når flere tusen studenter og ansatte skal komme seg fra hovedinngangen til undervisning, kantine eller bibliotek.

Sperret av deler av hallen

Onsdag kveld så driftsavdelingen seg nødt til å sperre av deler av hallen. Sperret vil den forbli i alle fall til fredag.

— Statbygg som er byggeier har vært oppe på taket og sjekket det ut, og lagt ut sikring. Så får vi se om det blir aktuelt å måke vekk snøen, sier Grimnes.

Kommer an på været

Nå er det lagt ut plater og materialer som avlastning på grunn av tyngden fra is og snø. Fredag skal UiA ta kontakt med Statsbygg igjen, for å ta stilling til når sperren kan tas bort.

— Det kommer an på været. Snøen vi har hatt i det siste er ganske uvanlig, så vi sperret av kun for å være på den sikre siden. Det er helt trygt å passere ved siden av sperringen, bedyrer avdelingsdirektøren.