— Fremskrittpartiet vil før påske fremme forslag om å etablere et ombud som skal hjelpe foreldre som opplever at barna deres blir mobbet på skolen. Her skal de også få hjelp og veiledning i spørsmål om spesialundervisning og i kontakten med pp-tjenesten. Det er gjerne de mest ressurssterke som klarer å manøvrere seg i det kommunale byråkratiet, sier leder Christian Eikeland i tjenesteutvalget i Søgne.

Han håper at et mobbeombud senest kan være på plass tidlig i 2016, men åpner for å finne penger i reviderte budsjettet allerede fra skolestart i august i år.

Truer mobberne

— Det er altfor mange elever som har sett seg nødt til å begynne på privatskole for å unngå å bli mobbet. Vi må slutte å ta mobberne med silkehansker. Det må bli slik at det er de som gjentatte ganger plager sine medelever som må bytte skole. Det vil forhåpentlig vis også virke forebyggende, sier Eiekeland.

Frp-politikeren mener det har blitt mye prat og lite handling.

Flere initiativ

Ved Langenes skole har FAU tatt initiativ til å etablere et lokalt mobbeombud, som skal bemannes av en eller to foreldre på frivillig basis. Dette er også tatt opp i kommunalt foreldreutvalg, og vil bli vurdert ved de andre skolene i Søgne.

FAU-leder ved Langenes tror et slikt mobbeombud vil kunne være et godt redskap for å bedre rettighetene til foreldre og barn og ungdom i Søgne.

— Initiativet om lokale mobbeombud ved hver enkelt skole er prisverdig, men jeg er redd disse vil bli sårbare når ildsjeler slutter. Med tanke på at kommunen har fem egne skoler og i tillegg private skoler her og Songdalen, vil det være mer enn nok av oppgaver til å forsvare å kunne ansette et fast ombud, mener Eikeland.