Fædrelandsvennen fikk torsdag tilgang til et brev skrevet av Oddvar Sæther, klinikksjef for psykisk helse og psykiatri og avhengighetsbehandling, som han hadde sendt til sine ansatte. Der skrev han at planene om å bygge nytt psykiatribygg på Sørlandet sykehus i Kristiansand blir satt på vent. Bygget, som har en prislapp på rundt en milliard kroner, er planlagt ferdigstilt i slutten av 2018. Fædrelandsvennen publiserte en sak om brevet på nettavisen sin torsdag. Fredag formiddag reagerte Kari Henriksen (Ap), stortingsrepresentant for Vest-Agder, sterkt på saken.

— Hvis dette prosjektet blir stoppet av Helse Sør-Øst er det en tragedie for Sørlandet, og et tilbakeslag for psykisk helse i landsdelen, sa hun.

- En misforståelse

Fredag ettermiddag fikk Fædrelandsvennen tilsendt en mail, undertegnet Jan Roger Olsen, administrerende direktør ved Sørlandet sykehus, og Cathrine M. Lofthus, administrerende direktør for Helse Sør-Øst. I mailen skriver de to at denne saken dreier seg om en misforståelse.

- Svar i juni

Direktørene skriver at saken om nytt psykiatribygg ennå ikke er behandlet.

«Helse Sør-Øst har en betydelig pågang mht prosjekter som skal vurderes i økonomisk langtidsplan for 2016-2019. Langtidsplanen skal behandles i styret i juni - og først da vil man mer presist kunne omtale hvilken plass nytt psykiatribygg ved Sørlandet sykehus får i langtidsplanen», skriver de.

— Det er en reel usikkerhet om den nye psykiatribygget, så vi må avvente styrets beslutning i juni, kommenterer Jan Roger Olsen fredag ettermiddag.

Beklager forvirringen

Oddvar Sæther sier til Fædrelandsvennen at han misforsto informasjon han fikk i et møte med Helse Sør-Øst, noe som medførte at han skrev den mail til sine ansatte.

— Nå viser det seg at avgjørelsen om å utsette byggingen av nytt psykiatribygg ikke er tatt, og det er bra, sier han og beklager misforståelsen.

— Jeg vil følge denne saken nøye, og eventuelt stille spørsmål til helseministeren om det skulle vise seg at planene om nytt psykiatribygg forpurres, kommenterer Kari Henriksen overfor Fædrelandsvennen.