Brannen ble meldt inn til politiet klokken 5.02 og huset sto da i full fyr. Kort tid etter kom meldingen om at en person var savnet.

Omkom

Operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt sier klokken 9.40 at en person er bekreftet omkommet.

Huset ble totalskadd i brannen. Foto: Baard Larsen

— Vi har ikke fått bekreftet identiteten til en person som er funnet omkommet, men vi har varslet pårørende til en mann som er savnet etter brannen, sier Klausen til Fædrelandsvennen.Den omkomne ble ifølge operasjonslederen funnet klokken 7.45 lørdag.

Stedet undersøkes

— Huset er nord for Høigilt, ved Birkenes kirke. Politiet fikk melding inn via brannvesenet, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, overbetjent Per Kristian Klausen.

Innsatsleder politi, overbetjent Eivind Formoe. Foto: Baard Larsen

Han legger til at en kriminaltekniker er på vei til stedet for å foreta undersøkelser av åstedet.

— Huset var overtent da vi kom fram, og det er en person vi ikke har fått gjort rede for, sier innsatsleder Eivind Formoe i Agder politidistrikt.- Fire personer skal bo i huset, legger overbetjenten til.

Tar tid

I 7.30-tiden er det fortsatt etterslukning på stredet. Huset er totalskadd og den ene veggen er i ferd med å kollapse.

Den ene veggen står i fare for å falle ut. Foto: Baard Larsen

— Det er bare et skall igjen, og veggen mot vest har en kraftig bul på seg. Det har allerede rast noe, så veggen kan rase helt, tror Formoe.- Kriminalteknikere skal opp hit og undersøke stedet så fort det blir kaldt nok på branntomta, legger han til.

Brannstedet må også sikres før åstedsundersøkelser kan iverksettes.