Det er på sine Facebook-sider Randesund politistasjon advarselen kommer. Tirsdag formiddag ba politiet om publikums hjelp i jakten på de eller den som står bak innbruddene.

Bortreist

Politistasjonssjef Jan Nesland ved Randesund politistasjon sier de nå ønsker å advare mot et økende antall innbrudd i boliger.

— I løpet av de siste dagene har det blitt begått grove tyverier fra flere eneboliger på Søm. To av tilfellene skjedde i helgen hvor huseier er bortreist, sier han.

— Det er også i forkant observert personer som ber om penger ev forsøker å selge ting. Politiet er usikre på om disse personene har noe med selve innbruddene å gjøre, legger stasjonssjefen til.

Ber om tips

Nesland sier politiet er avhengige av tips og ber publikum notere bilnummer og biltyper så langt det er mulig for å melde inn til politiet.

— Det er grunn til å anta at det er mobile vinningskriminelle som er på farten. Blant annet med rekognosering på forhånd. De kjører bil, så vi er i forkant og ber om publikums hjelp, sier stasjonssjefen.

— Ta gjerne bilder av biler og personer hvis dette er mulig. Det er viktig å være litt ekstra på vakt og følge med, legger han til.