— Det er så trist. Tenk hvis politikerne kunne forlange at veivesenet tegnet på nytt, sier kvinnen som i onsdag ettermiddag sto som en enslig demonstrant utenfor Rådhuset i Kristiansand med brodert bilde hvor det sto: «Velkommen til vårt hjem».

Ordfører Arvid Grundekjøn kom tidlig til bystyret. Jonassen sier han kan redde huset hennes. Ordføreren svarer «du verden» og går videre.

De fleste politikerne stoppet ikke da hun ropte at hun mister huset sitt.

— Ordføreren kunne hilst og hørt på meg i alle fall. Men kampen er dessverre kjørt. Veivesenet får det som de vil, sier Gun Berit Jonassen.

Bystyret kommer onsdag kveld kommer til å si ja til en ny reguleringsplan for Hånes-krysset, som betyr at Jonassen må flytte for andre gang på få år.

Ordfører Arvid Grundekjøn entret rådhuset i Kristiansand, mens Gun Berit Jonassen demonstrertre. Foto: Tore André Baardsen

— Jeg hadde håpet å bli i Hånesveien på mine eldre dager. Jeg leter etter nytt hus, men har ikke penger. Veivesenet betaler ikke erstatning før alle vedtak er gjort, sier hun.

Fram til 2006 bodde hun i Hånesveien 1, som hadde vært i morsslektens eie siden 1880-årene. Det innløste veivesenet i forbindelse med veibygging.

Hun fikk kjøpe naboeiendommen og flyttet inn der. Neste år skal Håneskrysset bygges kraftig om for å gi plass til ny bro over E 18 og et større park&ride-anlegg. Jonassens hus ryker for å få plass til ny ekspressvei for syklende.