Vennesla Røde Kors har bygd stor hytte på Furestøyl. De har til og med eget behandlingsrom, rene legevakten. Alt bygget av innsamlede midler. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Vennesla Røde Kors hjelper ikke bare påsketurister. Hege Nessler Omdal greide å skade seg i hånda da hun kjørte off-piste. Veteran Terje Svendsen ordnet god støttebandasje. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Mat må man ha. Her er det familien Eisenhut som samler krefter mellom slagene i slalåmbakken. Malene (12), tvillingene Daniiel oig Espen (15) og mamma og tante Angelika Eisenhut. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
- Herlig med slalåmbakke 15 minutter fra Besteland hvor vi bor, sier Christina Besteland, som hadde smurt stor niste. På bildet er også Guro (9), Andrine (9) på besøk fra Nittedal, Nora (6), Anne (11) og Lukas (6), også han fra Nittedal. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
- Deilig terreng innover mot Myklevann, men i morgen skal vi i bakken, sier søstrene Frida (11), Maria (14) og Marte (18), alle med etternavn Norland. Her venter de på pappa Bent, som de synes somler litt. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Onsdag var det nokså langt mellom skiløperne i Brokke skisenter. Et lett slør på himmelen, til tross, de fleste var innover i fjellet på bortoverskiene. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Nok av snø fremdeles. Bildet er fra veien opp til Kvisle. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Ved Brokke skisenter begynner ting å komme på plass før den store festen med flere setesdalsband i teltet påskeaften... Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Jeg har ikke vært her hvert år, men de siste 25 årene er det blitt en del påsker her på Brokke. Vi i Vennesla Røde Kors har hatt ansvaret for denne delen av fjellheimen i mange tiår, forteller Svendsen som har vært med i frivillig arbeid i Røde Kors i 38 år.

Til nå i påsken har det vært få skader. Ei jente ble bitt av en hund i ansiktet, en annen jente brakk benet. Dessuten har det vært et par forstuede håndledd.

Skadet seg selv

Ja, og så skaden til Hege Nessler Omdal da. Hun er på frivillig beredskap med Røde Kors for første gang. Her om dagen kjørte 24-åringen off-piste. Det endte galt.

— Vi sier at jeg kjørte utenfor løypa for å sjekke om det var noen skader, sier hun litt beklemt og småflau.

Vennesla Røde Kors overlater lite til tilfeldighetene. I mange år hadde de base langt inne i fjellet, på hytta til tidligere Høie-direktøren.

— Den solgte vi, så sparte vi noen år, og nå har vi bygd stor hytte på Furestøyl. Vi har til og med bygd eget behandlingsrom, hvor vi kan ta i mot pasienter. De fleste hyttefolkene har oppdaget det, så det blir en del som kommer innom, sier Svendsen.

- Fantastisk terreng

På Brokke var det lite folk i bakken onsdag. De fleste benyttet det fine været til tur på bortoverski innover mot Evardalen og Myklevann.

— Fantastisk terreng, sier Bent Norland og de tre døtrene hans Frida (11), Maria (14) og Marte (18), som vi treffer i det de spenner på skiene for nok en langtur.

— De yngste jentene ville vel helst i bakken i dag, men vi må benytte finværet. Tirsdag var det fantastisk, onsdag er det litt slør på himmelen, men helt topp, sier Bent, som låner leilighet av venner.

Nede ved skisenteret sitter kanskje 100 stykker og koser seg. Familien Eisenhut har hytte på Furestøyl og elsker området.

— Vi har alt her. Bakken er topp den, sier tvillingene Daniel og Espen Eisenhut (15). De er sammen med tante Angelika Eisenhut og hennes datter Malene (12).

Savner bedre tilbud

Fra Besteland er lokalbefolkningen kommet.

— Jeg har smurt stor niste. Det er fantastisk å ha et skianlegg 15 minutter hjemmefra. Det eneste vi savner er et bedre tilbud til barna. Det burde vært noe mellom småbarnanlegget og storbakken, sier Christina Besteland, mens hun deler ut mat til Gyro (9), Nora (6), Anne (11) og de to besøkende fra Nittedal Lukas (6) og Andrine (9).

Mye snø er det også. Nede ved skianlegget begynner det å bli bart, men rett oppe i fjellsiden ligger snøen meterdyp og mer enn det.

Klart for den store festen

Lørdag er den store dagen på Brokke. Da er det fest med lokale band i det store festteltet. Onsdag kom leveransene. Vi fikk med oss to av ølpallene på vei til kjølelager. Men det var visst snakk om flere paller...