— Det er forferdelig at noen kan få seg til å skrive noe slik. En av syklistene pådro seg hjernerystelse, brakk en finger og muligens kragebeinet. De to andre ble kraftig forslått i blant annet i hofter og skuldre.

Hadde vi syklet like fort som vi bruker på stedet kunne dette endt virkelig tragisk, sier Thommy Evensen i Frolands sykkelklubb.

Etter at Fædrelandsvennen søndag formiddag skrev om syklistene som gikk i bakken etter å ha kjørt over en umerket brannslange som lå over veien, ble det liv i kommentarfeltet på Facebook. Mange av kommentarene var så ufine at Fædrelandsvennen måtte overvåke og slette et tresifret antall upassende innlegg.

Mange frydet seg

Fædrelandsvennen lot Evensen se noen av kommentarene som ble fjernet fra debattfeltet. Der ga folk uttrykk for glede over at syklistene hadde slått seg og at de gjerne bare måtte bli liggende i grøfta. Flere håpet de hadde pådratt seg skikkelige skrubbsår og slått seg hardt. Og en rekke person fortalte med all tydelighet hvor mye de hatet syklister.

— Det er ille at folk skriver slikt, men jeg er faktisk ikke overrasket. Det er vel mange av de samme personene som tuter for å komme forbi oss eller prøve å presse oss i grøfta ute på landeveien, sier Thommy Evensen.

15 syklister

Det var ved halv titiden søndag formiddag at 15 medlemmer av Froland sykkelklubb lå i felt på gjennom Rykene i Arendal. De syklet i rundt 30 km/t da de kom til stedet der brannvesenet jobbet med å slukke en husbrann.

— Vi hadde sola midt i mot, og oppfattet ikke at brannslangen lå på skrå over veien før vi var en meter unna. Halvparten av syklistene gikk i asfalten, og tre av dem måtte kjøres til sykehus i ambulanse. Jeg mener det var fullstendig uansvarlig både å legge slangen på skrå over veien, og at denne ikke var merket. Hadde vi kjørt litt fortere kunne det gått mye verre. Dette er tross alt en rimelig trafikkert fylkesvei. Her ville også motorsykler ha kunne veltet, sier Thommy Evensen.