Etter å ha konferert med avdødes familie kan Farsunds lensmann Alf Kåre Unhammer tirsdag frigi navnet på den omkomne 19-åringen.

Varslet

Meldingen om at en norsk ungdom hadde druknet i en elv i Australia kom til politiet via Kripos og Utenriksdepartementet lørdag kveld.

— Jeg har snakket med avdødes familie, som godkjenner at navnet blir offentliggjort. Å varsle pårørende har vært vår eneste befatning med saken, forteller lensmannen i Farsund.

Ulykken skjedde i elva Hawkesbury River, ved byen Windsor, som ligger rundt tre mil nordvest for Sydney i Australia.

På ferie

19-åringen skal ha vært på ferie i landet.

Ordfører i Farsund, Richard Ivar Buch (H), sier til Fædrelandsvennen at også kommunen ble varslet om hendelsen lørdag kveld.

— Det kommunale systemet har vært i kontinuerlig kontakt med avdødes familie for å bidra med det som er nødvendig, sier ordføreren.

Farlig

Ifølge avisen The Sydney Morning Herald hadde 19-åringen slyngehoppet ut i en elv, da venner oppdaget at han ikke dukket opp igjen. 19-åringen ble funnet i elva etter et lenger søk.

— Elva er farlig. Den har tidevann og strømningene kan være sterke. Dybden varierer også over natten, sier tettstedet Hawkesburys ordfører Kim Ford til avisen.

— Det er en tragedie for unge mennesker å miste sine liv i hendelser som dette, legger han til.