Klokken 16.04 meldte Agder politidistrikt om innbrudd i et hus i Livegen i Mandal. 27 minutter senere ble det meldt om to innbrudd i nabogata Ulvegjelsvegen.

Smykker

— Politipatruljen har vært på stedet og gjort undersøkelser. Spor er sikret, sier operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt.

— Det antas nå å være en sammenheng mellom de nevnte tre innbrudd, ut i fra tidspunkt og nærheten til åstedene., legger han til.

Ved huset i Livegen er det stjålet smykker og en rute i inngangsdøren er knust. Dette er tidligere omtalt som framgangsmåten til mobile vinningskriminelle.

Sesongbasert

— Står vi foran en ny bølge av boliginnbrudd? De pleier jo å ta seg opp i antall på denne årstiden?

- Om det er en økning i boliginnbruddene for tiden, er for tidlig å si. Vi har jo en del boliginnbrudd av og til, men om det har vært mange i det siste, kan jeg ikke svare på nå, sier Andersen.

— Generelt sett oppfordrer politiet huseiere og nabolag til å følge med, og sørge for at alt er låst når de reiser bort. Og ikke la det se ut som om at huset er ubebodd, tilføyer operasjonslederen.

Uklart

Hva som er stjålet fra boligen i Ulvegjelsvegen og en naboleilighet til førstnevnte adresse, er så langt uklart.

— Vitner bes kontakte politiet dersom noen har sett noe mistenkelig i området i dag, melder operasjonsleder Geir Andersen.

Politiet har opprettet sak på forholdet.