Svein Torkel Jeppestøl (f.v.), Steffen Ravnevand, Kenneth Lundevold, Emilie Bakken og Aleksandra Lohne var blant de over 500 som lørdag deltok på fellesmøtemiddagen i lokalene til Filadelfia Vennesla. Foto: Torbjørn Witzøe
Det ble trangt rundt bordene da det ble dekket for fellesmøtemiddag i Filadelfia Vennesla. Foto: Torbjørn Witzøe
Ove Svendsen (t.v.) og Sten Lunden puster ut etter at 525 middagsgjester har fått servert hovedretten. Foto: Torbjørn Witzøe

— Vi hadde lagt ut 600 middagsbilletter, men hadde alle blitt solgt måtte vi ha dekket på bord ute på parkeringsplassen, sier medpastor Geir Stomnås i Filadelfia Vennesla.

Denne helga huset menighetsbygget på Vikeland fellesmøtene i Vennesla. Sju av bygdas kristne menigheter står bak møtene, der Tv-pastor Egil Svartdahl i år er hovedtaler.

Ny vri

Fellesmøtene har lange tradisjoner i Vennesla, men lørdagens store festmiddag for inviterte gjester er noe helt nytt. Her ble medlemmer av menighetene oppfordret til å kjøpe opp bord, og invitere med seg naboer og venner. Opplegget rundt festmiddagen var mindre møtepreget enn vanlig, og allsangen ble erstattet av sang og underholdning fra scenen. Sanggruppa «To menn og ei dame på piano» sto for de musikalske innslagene, mens Kjell Are Janz fra revygruppa Complex underholdt.

— Vi håper og tror at terskelen for å ta turen innom fellesmøtene blir mindre dersom folk er invitert til å sitte rundt små bord og spise sammen med gode venner. Jeg vil også tro at Egil Svartdahl lokker mange hist, sier Geir Stomnås.

Ikke snakk om papp

Selv om det ble dekket til over 500 middagsgjester var det aldri aktuelt å kjøre en lettvint løsning med grøt på papptallerkener.

— Her dekker vi med porselen og stettglass, og serverer indrefilet av svin med fløtegratinerte poteter og brownies til dessert. Vi har fått låne servise og bestikk fra tre forskjellige steder, så her blir det en skikkelig oppvask, sier Geir Stomnås.

Etter at hovedretten var servert og de som ønsket det hadde forsynt seg en ekstra gang, kunne hovedansvarlig for maten, Ove Svendsen, konstatere at det hadde gått med 170 kilo svineindrefilet.

God fornøyd

En av de mange middagsgjestene var Steffen Ravnevand. 23-åringen som selv hører til i Filadelfia Vennesla synes det er fint at de forskjellige menighetene gjennom fellesmøtene kan vise hverandre og resten av bygda at de står sammen om det de tror på.

Til åpningen av fellesmøtene i Vennesla på fredag kom det mellom 600 og 700. Geir Stomnås forventer over 1000 på møtene søndag, men da er middagsbordene ryddet bort og det er plass til alle.