Brannvesenet er nettopp sendt ut etter melding om en skogbrann i Finsland. Men det gikk sakte på omkjøringsveien fylkesvei 114 Toftelandsveien. Foto: Jon Aamodt/N247.no

— Vanligvis bruker vi fire minutter fra stasjonen på Tangvall til Brennåsen. I dag gikk det nok tjue, sier brannmester Enok Enoksen i Kristiansandsregionen brann og redning avdeling Søgne.

Klokken 14.41 fikk brannvesenet melding om en gressbrann som var ute av kontroll ved Finsland kirke. Enoksen og hele vaktlaget i Søgne rykket ut. Stasjonen på Finsland, som har en ordning med frivillig oppmøte, ble også varslet.

— Vi kjørte med tre biler, men allerede i rundkjøringa på Tangvall ble det full stopp, sier Enoksen.

Sneglefart

Med blålys og fulle sirener sneglet tre brannbiler seg bortover Toftelandsveien. E 39 er nemlig stengt i flere dager på grunn av sprengingsarbeid. Det var N247.no som først omtalte hendelsen.

— Vi måtte stoppe helt opp både ved Toftelandsbroa og da vi møtte flere vogntog. Veien er smal, og med 18 tonns biler er det ikke så greit å kjøre for langt ut på veiskuldra, forklarer Enoksen.

Kristiansand bidrar

Heldigvis møtte sju brannmenn opp i Finsland. De klarte selv å få kontroll på den cirka ett mål store krattbrannen. Nå endrer brannvesenet rutinene.

— På brannalarmer i Songdalen kommer både vi og stasjonen i Kristiansand til å rykke ut. Nord i kommunen drar også Finsland ut. Dermed opprettholder vi beredskapen godt, sier brannmesteren.