— Nå har vi avsluttet for i dag. Det blir opp til politiet å bestemme hva som skal skje videre, forteller Tom Erik Dønnestad, aksjonsleder i Røde Kors lørdag klokken 18.30. Da har 28 frivillige søkt gjennom Søgne-skjærgården og godt inn i Mandal kommune etter den antatt omkomne dykkeren Ole Jørgen Hageli Quarg fra Risør.

— Det har vært mannskaper fra Røde Kors, Søgne dykkerklubb og familie og pårørende av den savnede som har søkt i dag. Vi har lett langs strendene og fra båt, forteller Dønnestad.

Aktuelt med fly og dykk

Ifølge politiet, blir søket ikke gjenopptatt i morgen.

— Vi har nå søkt gjennom hele det området som alle parteranser som aktuelt. Vi finner det ikke meningsfullt å søke noe mer der, forteller Audun Eide i Agder politidistrikt, som har koordinert aksjonen lørdag.

Det betyr ikke at politiet gir opp å finne den savnede dykkeren.

— Det som nå er aktuelt, er å fly over et større område, og å foreta et mindre, begrenset søk med dykkere. Vi vil vurdere dette på mandag, sier Eide.

Politiet har ledet dagens søk i Søgne. I tillegg har rovere og redningsskøyta bidratt i dag. Familie og venner av den savnede har utgjort en stor del av dagens letemannskap.

— 17 av de som deltok i dag var pårørende av den savnede. Vi hadde en plan for dagens søk som vi har gjennomført. Været har vært på vår side og vi har gjort det vi kunne. Men det er slitsomt for alle og lite tilfredsstillende at vi ikke har gjort noen funn. Vi har ikke finnet noen spor som indikerer noe, og teoriene om hva som kan ha skjedd spenner ganske vidt, forteller Eide.

Familien med i søket

Dønnestad i Røde Kors har, sammen med flere andre, deltatt i søket helt siden meldingen om den savnede kom inn mandag kveld.

— Det er fantastisk å se hvordan de som har deltatt holder motet oppe. Det er gledelig at familien og venner av den savnede også har vært her, de er veldig takknemmelige over den innsatsen som er lagd ned. Alt dette er basert på dugnad. De frivillige har lagt ned mange timer i dette arbeidet, og det har vært utrolig flott å få være aksjonsleder for en slik gjeng, sier Dønnestad.

Søket startet klokka 08.30 lørdag morgen.

— Ettersom været har bedret seg, vil vi kunne lete over et større område i dag. Nå er det mulig å søke lenger ut, sa Dønnestad lørdag morgen.

Røde Kors finkjemmet et stort område innaskjærs fredag, uten funn.