Fagdirektør ved Sørlandet sykehus, Per Engstrand, og helsesjef i Vennesla, Ragnhild Bendiksen, er invitert til kantina i Hunsfos næringspark tirsdag klokka 19. Bak invitasjonen står Vennesla arbeiderparti, og leder Lars-Jørgen Hauge.

Hvem skal gjøre hva?

— Sykehusreform og samhandlingsreformen henger tett sammen, og møtet vil ta for seg organisering av nytt sykehus på Sørlandet, med lokalmedisinske sentra i kommunene.

— Dette vil berøre hverdagen for de fleste venndøler; hva skal ligge i kommunen, og hva skal sykehuset gjøre, dersom jeg blir syk? spør han.

Han sier fagdirektør Per Engstrand vil kunne informere om hvordan sykehuset ser dette for seg.

Utgifter

Tidligere i år var helse- og sosialdirektør i Kristiansand, Lars Dahlen, i Vennesla og fortalte politikerne hvordan sykehuset nå vil skyve store utgifter over på kommunene.

— Det er ikke lagt opp til at sykehuset overfører ressurser til kommunene sammen med de nye oppgavene, sa han da han klarla konsekvensene av den nye sykehusstrukturen, dersom sykehusets utviklingsplan mot 2030 blir vedtatt.For Vennesla vil kostnadene til helse- og sosialsektoren øke med i overkant av 200 millioner kroner mot 2040. — Dette er en problemstilling som er veldig aktuell, og vi er opptatt av at det blir fullfinansiering, sier Lars-Jørgen Hauge.