Det var under en mottakelse hjemme hos den norske generalkonsulen i Houston i helga at Grundekjøn ble utstyrt med et passe kledelig cowboyantrekk.

— Han mente at for at vi skulle føle oss virkelig hjemme måtte jeg bli smykket med en flott Texas-hatt. Det var en hyggelig begivenhet, forteller Arvid Grundekjøn til Fædrelandsvennen.

Bare revolveren manglet. Men så er også rammen rundt denne type mottakelser utpreget vennskapelig og diplomatisk.

En delegasjon fra Sørlandet har de siste dagene vært over dammen for å pleie omgang med Houston-kontoret til store og viktige bedrifter i Kristiansand, så som National Oilwell Varco (NOV).

En såkalt Agder-gathering samlet et hundretall aktører fra bedrifter, kommuner og akademia. Ordføreren var eneste politiker fra Kristiansand, i tillegg var både UiA, kommunens næringsavdeling og havna representert, blant andre.

— Det har vært veldig nyttig og hyggelig, og vi har møtt veldig mange relevante forbindelser, opplyser Grundekjøn, som onsdag setter seg på flyet hjemover.

Ordføreren er godt kjent med den gamle cowboy-staten, spesielt Houston, som følge av sin brede bakgrunn fra næringslivet.

Grundekjøn har tidligere vært konsernsjef og styreleder i Anders Wilhelmsen-gruppa, samt direktør i Royal Caribbean Cruise Line AS, Petrojarl II AS og Spekter GNO II AS.