— Selvfølgelig er én mulig konklusjon at vi finner et annet sted i Kristiansand å lokalisere oss. Men det er altfor tidlig å konkludere. Nå må vi først gå gjennom hele situasjonen i bedriftsledelsen, sier kommunikasjonsdirektør i National Oilwell Varco, Dag Nordbø, til Fædrelandsvennen.

Byutviklingsstyrets vedtak er klart, og flertallet stort. Rune Torsøe og Ivar Mjåland kan reise 40.000 kvadratmeter kontorbygg for utleie til NOV på Støodden. Men det blir ikke én parkeringsplass mer enn de 400 planen sier. NOV har behov for 800. ## Ledermøte så fort som mulig

— Som jeg har sagt før: NOV har stor respekt for og forståelse for de vedtak politikerne gjør, og vi ønsker ikke å utøve press, sier Nordbø.

Etter byutviklingsstyrets møte torsdag, kommuniserte han med flere av topplederne i NOV. Ledergruppen er enig om å møtes så fort det er praktisk mulig for å diskutere situasjonen som er oppstått.

Parkeringsplasser

NOV får altså bygget de ønsker seg i Randesund. Men de får ikke p-plasser nok til sine ansatte. Og både blant politikere og i lokalmiljøet er det sterk uro for trafikkøkning og trafikksikkerheten.

Samtidig har Høyres Hans Otto Lund ønsket en utredning av flere p-plasser i fremtiden, men dette ble ikke tatt opp i byutviklingsstyret, ei heller av Høyres medlemmer. Det er likevel en viss mulighet for flere p-plasser en gang i fremtiden, hvis dagens p-krav endres i neste kommuneplan. Dessuten: Siste ord sies formelt i bystyret senere i mai.

— Konsernsjefen er på vei hjem med fly fra Houston, og mange i ledergruppen er på reise. Vi håper å få til et ledermøte mandag, eller så tidlig neste uke som mulig, sier Nordbø.

Vurderer alle sider

På møtet vil ledelsen i Kristiansands største bedrift gå gjennom hele situasjonen, for å finne ut hva bedriften og dens ansatte er best tjent med fremover.

— Vi må se på alle sider av denne saken. Det er en rekke alternative løsninger og potensielle konklusjoner. Det må vi komme tilbake til. Det vil ta noe tid før vi konkluderer, sier Nordbø.

Jernbanetomta?

— Det høres nesten ut som dere holder på å trekke dere, og at dere nå vil finne en annen tomt. Lauvåsen har vært nevnt, Jernbanetomta er ønsket av for eksempel fylkesordføreren?

— Det er altfor tidlig å spekulere i slike ting. Nå må bedriftsledelsen gå gjennom situasjonen.

— Aps Mette Gundersen mener et mindre bygg på Støodden nå tvinger seg fram?

— Som sagt er det mange løsninger. Nå må vi først analysere situasjonen. Så skal vi konkludere, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø.

Støodden ligger innerst i Korsvikfjorden, noen hundre meter fra dagens hovedsete til NOV, på Dvergsnes.