— Jeg sto i folkemengden rundt Dalai Lama utenfor Grand Hotel, og plutselig ble jeg dyttet nærmere fram mot han. Da tok han hånden min, spurte hva jeg het og hvor jeg kom fra, sier Antonio Andre Egeland (12) til Fædrelandsvennen.

Han benyttet øyeblikket med den åndelige lederen til å spørre om han fikk lov til å ta et bilde.

— Vi tok en «selfie» sammen, det var veldig gøy, forteller tolvåringen.

- Det ble en skikkelig jackpot, forteller lærer Miriam Netland. Det var hun som tok initiativet til Osloturen. Foto: Antonio André Egeland

Det var Avisen Agder som først omtalte saken.

Ikke-politisk besøk

Det har vært mye bråk og krangling om Tibets åndelige leders besøk til Norge, og ingen fra regjeringen vil møte mannen som fikk Nobels fredspris for 25 år siden.

Selv har Dalai Lama (78) uttalt at han er på et ikke-politisk besøk til Norge.

Klassetur til Oslo

Sammen med åtte andre elever, som utgjør syvende klasse på Feda skole i Kvinesdal, var Egeland på klassetur for å få med seg besøket fra Dalai Lama.

— Det ble en skikkelig jackpot, forteller lærer Miriam Netland.

Det var hun som tok initiativet til Osloturen.

— Vi har hatt mye undervisning om buddhismen i det siste, og mange av elevene fortalte at de ville dra på tur til Oslo og se han. Jeg gikk med et forslag til rektor og det var han positiv til. Vi har spart lenge til dette. Turen har vært veldig kjekk, forteller hun til Fædrelandsvennen.

— Å møte han var stor stas. Han var i det hele tatt veldig imøtekommende, og stilte oss også noen enkle spørsmål, sier læreren.

Flere «selfies»

Egeland er storfornøyd med å ha foreviget møtet med Dalai Lama.

Men selfie-oppturen hans stanset ikke der:

— I dag fikk jeg ta en «selfie» med Magnus Carlsen også!