Slik blir bygget sett fra gateplan. Foto: Haarklau & Lindeberg AS Sivilarkitekter

— Veldig bra. Dette viser at vi har politikere som ønsker byutvikling. Det har vært snakket mye om at det må gjøres noe i sentrum, sier Ole Olsen til Fædrelandsvennen.

Tirsdag ble byggeplanene til Olsen godkjent av planutvalget. Politikerne var enige om at det 13 meter høye næringsbygget var et positivt tilskudd i Lillesand sentrum.

— Det er på tide at det skjer noe med dette hullet. Dette vil gi et bedre førsteinntrykk når folk kommer til Lillesand, sa nestleder i planutvalget, Arne Gulbrandsen (Frp).

Før møtet ble det gjennomført en befaring på området. Her deltok både utbygger Ole Olsen og arkitekt Knut Haarklau, som har tegnet bygget.

— Dette er en gyllen anledning. Området trenger sårt en utvikling, sa Haarklau.

Taus om videre planer

Han mente at det åpne rommet mellom Posthusgården og Meierigården vil kunne bli et vakkert byrom på sikt. Olsen er av samme oppfatning.

— Det er viktig med luft og det kommer det til å bli, sier Olsen.

— Det har vært snakk om å utvikle området videre. Går du nå i gang med planer om flere store bygg her?

— Jeg tror ikke jeg skal si noe om de videre planene nå. Først må vi få godkjent denne planen, sier Olsen.

Han frykter ikke at Fylkesmannen i Aust-Agder vil sette foten ned dersom noen klager på vedtaket.

— Nei, ikke når støtten fra lokale politikere er så massiv. Det er jo et svært tydelig signal, sier Olsen.

Arkitekt Knut Haarklau ledet an da planutvalget dro på befaring tirsdag. Utbygger Ole Olsen har søkt om å bygge et nytt næringsbygg ved siden av Posthusgården (bak til høyre). Ved siden av Olsen går Venstre-politiker Petter N. Toldnæs. Byggeplanene fikk støtte av et enstemmig planutvalg, slik fagleder for byggesak Jørgen Ubisch (bakerst) hadde anbefalt. Foto: Erlend Olsbu

Det nye bygget vil bestå av butikker og kontorlokaler. Under bakken blir det parkeringskjeller hvor det kan bli plass til over 50 biler.

Naboer kritiske

Flere naboer har gitt uttrykk for sin motstand, men ingen av dem møtte opp til befaringen.

— Jeg synes det er helt pyton. Bygget blir høyere enn vårt. Vi kommer til å miste både sol og luft. Jeg liker det ikke, men det kommer nok til å bli bygd, har Sally Simonsen i Storgata 6 tidligere uttalt til Fædrelandsvennen.

Under befaringen redegjorde fagleder for byggesak i Lillesand, Jørgen Ubisch, for hvordan solforholdene vil bli. Ifølge Ubisch vil beboerne i Meierigården kunne miste noe sollys midt på våren og midt på høsten. Bygget, som vil bli litt høyere enn Meierigården i Storgata, vil også kunne kaste noe skygge over to av leilighetene om sommeren.

— 21. juni vil de to verandaene på høyre side av bygget ligget i skyggen klokka 21 på kvelden, sa Ubisch.

Slik blir bygget sett fra gateplan. Foto: Haarklau & Lindeberg AS Sivilarkitekter

Vil se 3D-modeller

Venstres Petter N. Toldnæs var bekymring for størrelsen på bygget, men stemte likevel for å gi dispensasjon.

— Vi har foreslått å dele bygget i flere bygningskropper. Vi har en del massive bygninger i nærheten og et positivt vedtak gir en ramme for hva som skjer siden. Jeg kommer til å stemme for forslaget, men vil gjerne se 3D-modeller som viser hvordan dette vil virke inn i bykjernen, sa Toldnæs.

Endelig avgjørelse tas av bystyret 18. juni. Dette vedtaket kan klages videre til Fylkesmannen.