Alle koalisjonspartiene er innkalt til grillfest og sosialt samvær. Det betyr Høyre, KrF, Frp og Pensjonistpartiet.

Mange politikere vil komme svært spente til brygga og grillene.

Spent forgjenger

De fleste tror Grundekjøn vil nøye seg med fire år, men Per Sigurd Sørensen, leder av Høyres nominasjonskomité og Grundekjøns forgjenger, sier han også venter i spenning. Grundekjøn fikk beskjed om å avklare sin posisjon før 1. juli, men hadde tidlig i ettermiddag ikke meddelt komiteen hva det blir til.

— Du kan være trygg på at når pressen møter Grundekjøn i ettermiddag, har jeg som leder i nominasjonskomiteen fått beskjed. Mer vil jeg ikke si nå, sier Sørensen til Fædrelandsvennen.

Det skal ha kommet som en overraskelse på Sørensen at det ble i dag Grundekjøn ville fortelle komiteen og offentligheten om hva han ønsker fremover.

Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) sitter i ettermiddag i det vanlige koalisjonsmøtet med ordføreren. Han vil ikke kommentere hva han vet eller ikke vet.

Han sier han representerer KrF og ikke har interesse av å snakke om Høyre.

Furre

Nyvalgt leder i Vest-Agder Høyre, Harald Furre, har gått langt i å stille seg til rådighet som Kristiansand Høyres nye ordførerkandidat, men han har hele tiden vært nøye med å presisere at Grundekjøn først må avklare sin situasjon.

På samlingen på Pønten skal partiene også legge fram politisk regnskap for det siste året.