— Vi er nøyaktig 14.005 nå. Jeg har vært med på å passere både 12.000 og 13.000 som ordfører. Vi trenger folketallsøkning. Det gir trygghet for fremtiden. Vi tar det som et bevis på at vi er en god kommune å bo i. Mange vil til Vennesla, sier ordfører Torhild Bransdal.

Se så fornøyd hun er, ordfører Torhild Bransdal. Denne uka passerte folketallet i vest-Agders tredje største kommune 14000 innbyggere. Foto: Sondre Steen Holvik

Vennesla vokser nå kraftigere enn de aller fleste andre kommuner på Sørlandet.— I prosent slås vi av Iveland, i konkrete tall slås vi vel bare av Kristiansand. I mange år økte vi 0,5 prosent i året. Nå øker vi nesten 1,7 prosent. Vi har både netto tilflytting og fødselsoverskudd, sier ordføreren.

Hele kommunestyret applauderte da hun meddelte nyheten til torsdag kveld.

— Jeg har ikke planlagt noen markering, og jeg vet ikke hvem nummer 14.000 er. Markering og feiring venter vi med til vi passerer 15.000 innbyggere. Vi har tomter ledige i både Vennesla, Øvrebø og Hægeland. Ledige parkeringsplasser har vi også fått nå, sier ordføreren.

Og skulle du ha glemt hvor flott bygda er? Zoom deg inn i bildet øverst i saken!

Hun tror gode tjenester, rikt foreningsliv og godt bomiljø får folk til å bosette seg i Vennesla.

— Presset i Kristiansand drypper på oss, er selvsagt også viktig. Boligpriser betyr mye, sier Brandsdal, som mener det må være skikkelig gladsak at det stadig blir flere venndøler i verden.