Tradisjonen tro har journalistene i nettavisene tatt på seg morotrusene 1. april.

Årets tøysesaker fra Sørlandet handler om både Kaptein Sabeltann, påskeegg, obligatorisk sommerskole og riving av bygg på Lunde i Søgne.

Mer om det lenger ned.

KrF-humor

For også KrF-nestleder Dagrun Eriksen prøver seg med en variant onsdag ettermiddag.

« Fikk tilbud om jobben som fylkesmann i Agder. Har vært litt i tvil, men i dag takket jeg ja! Gleder meg veldig» , skriver hun på Twitter, uten at gratulasjonene uforbeholdent renner inn av den grunn.

«Håber du skriver dette i morgen også!» svarer Birgitte Kleivset, mens Hans-Christian Vadseth skriver:«1. april, eller gratulerer?».

«Jeg følger ikke fvns fotspor. #aprilsnarr ja», svarer Eriksen, med tanke på at den tidligere sjefredaktøren i Fædrelandsvennen i sin tid satte foten ned for aprilsnarr i spaltene.

Vestpåbud for Kaptein Sabeltann

Dyreparken leverer en aprilspøk av det blaute slaget. Kaptein Sabeltann og hans menn må belage seg på å seile inn i Kjuttaviga i sommer iført redningsvest.

kapteinen.jpg Foto: Skjermdump/dyreparken.no

Ifølge Sjøfartsdirektoratet gjelder de nye reglene om redningsvest for passasjerer i båter i fart også for pirater i fritidsparker.— Det er klart at det blir en utfordring i forhold til den innarbeidede «looken» til Kaptein Sabeltann, men vi kommer til å rette oss etter de gjeldende lover, sier administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, på Dyreparken sine nettsider.

Både manusforfattere og skuespillere i Dyreparken må belage seg på å bruke vest under forestillingen, og ifølge den administrerende direktøren er det de tradisjonelle oransje vestene som skal brukes.

Men de skal i alle fall bli utstyrt med en dødningskallelogo, lover direktøren.

Bygger kopi av rådhuset

Skjermbilde....JPG Foto: Skjermdump/N247.no

Søgne ungdomslag river det over 100 år gamle organisasjonsbygget etter påske. Det melder nettavisa N247 for Søgne og Songdalen.Ifølge avisa skal det bygges et nytt bygg, og det skal være en kopi av rådhuset på Lunde.

— Lunde har hatt nok av krangel og uenighet i forbindelse med byggeplaner det siste året. Vi går for det trygge og kjente og lager en kopi av det folkekjære rådhuset når Heimklang etter 100 år skal erstattes med et moderne og tidsriktig bygg, sier leder av byggekomiteen og styremedlem i Søgne ungdomslag, Steinar Endresen, til N247. Ifølge N247 har utvalgsleder Egel Terkelsen vanskelig for å tro at noen kan ha innsigelser mot byggeplanene.

Butikksjef kjøper dine påskeegg

Avisen Agder i Flekkefjord skriver at Rema 1000-sjef Trond Strømland trenger påskeeggene dine. I dag, 1.april, er han villig til å betale en hundrelapp for Freia Påskeegg.

Skjermbilde.JPG Foto: Skjermpdump/avisenagder.no

Årsaken er at et oljeselskap i Stavanger tilbyr butikksjefen dobbel pris for alle esker de sjokoladepåskeeggene han kan skaffe.Ifølge avisa vil Strømland at gevinsten skal komme kundene til gode. Han betaler derfor dobbel pris for alle påskeegg, eventuelt veksling i annet påskegodteri.

Oljeselskapet, som vil være anonyme i saken, skal ha påskesamling onsdag kveld og trenger sjokolade-egg. Siden lageret er tomt, har de altså henvendt seg til Rema 1000-butikken i Flekkefjord for å be om hjelp.

— Det er ikke ofte jeg får forespørsler der kunden vil betale dobbel pris for en vare, men det har jeg altså fått nå. Et oljeselskap i Stavanger har tilbudt meg dobbel pris for alle esker med sjokoladepåskeegg jeg kan klare å skaffe, forteller Rema 1000-sjef Trond Strømland til Agder.

Vil sende elever på sommerskole

Visste du at ungdomskoleelevene i Birkenes mest sannsynlig må på sommerskole for å ta igjen tapt skolegang? Det påstår Birkenesavisa. Ifølge avisa foreslår skolesjefen obligatorisk sommerskole for elevene i Birkenes på åttende, niende og tiende trinn.

Birkenesavisa.PNG Foto: Skjermdump/birkenesavisa.no

Årsaken er at det er blitt kjent at grunnskoleelevene i Birkenes har hatt for lite undervisning gjennom en tiårsperiode. For elevene på ungdomsskolen kan det være snakk flere hundre timer for lite undervisning fra grunnskolen.Politikerne skal drøfte forslaget i et ekstraordinært møte etter påske.

Bestilte flybilletter og planlagt sommerferie er ikke en unnskylding for å slippe skolebenken. Søknad om fritak må i hvert fall være godt begrunnet, for det kan jo føre til at elevene mister muligheten til å saksøke kommunen for tapt skolegang..

— Det må i så fall være godt begrunnet, og de som eventuelt søker om fritak frasier seg jo samtidig muligheten til å saksøke kommunen for tapt skolegang, dersom noen måtte være i de tanker, presiserer skolesjefen til Birkenes avisa.

Både NRK, VG, Dagbladet, TV2 og Aftenposten er blant riksmediene som har valgt å ikke ha aprilspøk. Her er et utvalg av nasjonale tøysesaker fra medier som ønsker å videreføre tradisjonen.

Sykepleiere får nye uniformer

Sykepleiere.jpg Foto: Skjermdump/sykepleien.no

Ifølge fagbladet Sykepleien skal alle sykepleiere fremover bruke fotside uniformer. På den måten skal det bli enklere for pasientene og skille dem fra andre yrkesgrupper som leger, hjelpepleiere og fysioterapeuter.— NSF vil gjøre det tydelig at vi er sykepleiere. Hva er det folk tenker på når de tenker på sykepleier? Jo, Florence Nightingale. Vi har derfor valgt å gå tilbake til våre røtter og velge fotsid uniform med hodeplagg som både kan aksepteres av muslimske kvinner som vil skjule håret av religiøse grunner, og som er moteriktig nok til at andre kvinner finner det praktisk, sier Eli Gunhild By til fagbladet.

NSB lanserer sjekke-app

Nettavisens Side2 kan melde om at NSB vil hjelpe deg med å finne kjæreste. Når du bestiller togbillett via NSB på mobiltelefon kan du huke av om du er singel, hvilket kjønn du er, hvor gammel du er og hvilket kjønn du er interessert i.

På den måten vil appen «matche deg» slik at du plasseres i nærheten av kandidater som er aktuelle.

— Vi har sett at det er mange av våre kunder som har lyst til å møte andre mennesker, så vi har laget en funksjon som gjør at vi kan «matche» passasjerene, forteller digitalsjef Truls Erik Nielsen i NSB til Nettavisen.

Trenger nye banneord

Skjermbilde........JPG Foto: Skjermdump/apollon.uio.no

Forskningsmagasinet Apollon presenterer nyheten «Professor etterlyser 100 nye banneord».Ifølge språkprofessor Ruth E. Vatvedt Fjeld ved Universitetet i Oslo så har de banneordene som eksisterer i dag mistet effekten sin. Vi trenger nye, og de skal presenteres i en nasjonal bannebok.

— Banneord som «herregud», «drit», «faen», «helvete» og «satan» må ut. Jesus uttalt som «djisus» fungerer heller ikke lenger. «Fuck» er helt ut. Det er ikke mye smell i «morrapuler» heller. Men det er ingen vits i å forby dem. De er så misbrukt at de visner bort som gamle potetplanter, sier Vatvedt Fjeld til forskningsbladet.

PS! Fædrelandsvennen har ikke laget en aprilspøk i år.

Har du klart å avsløre noen andre aprilspøker? Del dem gjerne i kommentarfeltet under saken.