Ifølge tv 2 er det Sirdal, Hægebostad, Åseral, Valle, Gjerstad og Åmli kommune som snart får lov til å åpne løyper for fritidskjøring med snøscooter.

Mange søkte

Totalt er det 87 kommuner i Norge som nå får klarsignal fra kommunaldepartementet til å starte regulering av scooterløyper i snødekt utmark og islagte vassdrag.

— Forskriften sendes ut nå, og kommunene må sette i gang med jobben som gjør det mulig for denne type kjøring, sier stortingsrepresentant Odd Henriksen (H) til tv 2. Dersom kommunene er effektive og har god lokal forankring for dette, kan scooterløyper være klare til neste sesong, skriver Kommunal- og moderniseringsdepartementet i en pressemelding.

Ap imot

Stortingsrepresentant Henriksen sier at det er fornuftig å åpne for kjøring i utmark, så samt den er regulert.

— Dette åpner for at man får kanalisert kjøringen i spesielle områder hvor det er fornuftig å kjøre scooter. Vi mener kommunene selv må få bestemme, sier Henriksen.

— Jeg er meget kritisk til at de nå åpner for en så omfattende forsøksordning uten en bedre demokratisk forankring, sier Hadia Tajik (Ap), lederen for Stortingets justiskomité, til tv 2.