— Det er ikke så dumt med mer tid til venner, barn som er i studiealder, kona, turer med båten og masse annet. Det er en totalvurdering som gjør at jeg ikke vil mer enn en periode, sier Arvid Grundekjøn til Fædrelandsvennen.

Han tror det kunne vært en fordel både for byen og ham hvis han hadde fortsatt i fire år til.

— Men det er mange plikter og bindinger, og man må tenke. Vil jeg dette? Fire nye år. Svaret ble nei, sier Grundekjøn.

- Ingen planer om å flytte

Han vil etter valget gå tilbake til å jobbe med sine selskaper og sine styreverv. Han har ingen planer om å flytte fra Kristiansand igjen.

Han sier "trekke seg" egentlig blir feil ord. Han har planer om å jobbe for fullt som ordfører de neste 15 månedene, fram til valget neste høst.I avslutningstalen på koalisjonens sommerfestival mandag kveld, kommer Grundekjøn med klare råd til den som skal overta som Høyres ordførerkandidat.

Han ber om at koalisjonen av Høyre, Frp, KrF og Pensjonistpartiet kan gå til valg som koalisjon og be om fire nye år.

Han noterer også at Hans Otto Lund sier nei til å bli Høyres ordførerkandidat, men ja til gjenvalg i bystyret.

Grundekjøn mener Lunds erfaring trengs fremover. Han håper også at Jørgen Kristiansen vil fortsette for KrF. Han sier han håper flest mulig av koalisjonens hovedaktører blir med videre.

— Leverer

Om oppvekststyrets leder, Mette F. Roth, sier han: Hun er klar for mer politikk, og jeg er overbevist om at hun vil takle enhver oppgave som partiet vil gi henne.

- Sier du hun er din ordførerkandidat?

— Det er nominasjonskomiteen som skal finne den kandidaten. Roth er en av de i teamet jeg har rundt meg som virkelig leverer, sier Grundekjøn.

Leder i Høyres nominasjonskomite, Per Sigurd Sørensen, får jobben med å finne Grundekjøns etterfølger. Han har denne kommentaren til at Grundekjøn gir seg med en periode.

— Jeg tar det til etterretning. Nå skal vi i komiteen jobbe med å finne kandidater til bystyrelisten for perioden 2015-2019.